Search
Close this search box.

Wilfred Genee wil weer meer radio maken: “Ik heb nog wel wat uurtjes over”

Als het aan Wilfred Genee ligt, is hij binnenkort weer vaker op de radio te horen. “Ik heb nog wel een paar uur over per dag,” zo zegt de presentator tegen het ANP. Momenteel is Genee alleen op vrijdagmiddag op BNR Nieuwsradio te horen.

Foto: video still

Dat was enkele jaren geleden wel anders. Van 2019 tot en met 2021 was Genee, naast zijn vrijdagshow op BNR, ook nog vier dagen in de week op Radio Veronica te horen. Dat was eerst in de middag, maar later in de ochtend.

Een ochtendshow presenteren vindt Genee iets te vroeg in combinatie met ‘Vandaag Inside’ in de avond op SBS6. “Ik zou wel weer een middag- of een lunchshow willen maken,” zo zegt hij. Vijf dagen per week ‘The Friday Move’ maken op BNR ziet hij ook wel zitten. Sterker nog: BNR heeft hem in het verleden gevraagd om vijf dagen per week achter de microfoon te kruipen. Toen protesteerde echter het thuisfront nog.

Zie ook: Wilfred Genee gaat ‘radio absoluut heel erg missen’

Genee zat dit jaar bij de laatste vijf voor de Gouden RadioRing 2023 in zowel de categorie beste presentator als beste programma. Uiteindelijk eindigde hij op een respectievelijk derde en vierde plaats. [RadioWereld.NL]