Search
Close this search box.

Zo begon Evers & Co op vrijdagmiddag op Radio 538 (audio)

Nou daar zijn we dan,” met deze woorden opende Edwin Evers zijn eerste vrijdagmiddag show op Radio 538. Na vijf jaar is de deejay weer terug op de radio met een eigen programma. Voortaan trapt Evers samen met nieuwslezer Henk Blok en sidekick Cobus Bosscha het weekend af op 538 in ‘Evers & Co.’

Foto: video still

De afgelopen week kon vrijwel niemand er omheen: Edwin Evers is terug op de radio. Zo had Radio 538 heel Nederland versiert met posters voor de nieuwe vrijdagmiddagshow. “Ik heb toch bushokjes gezien waar we niet hingen”, grapte Evers dan ook. Maar ook in de pers was er veel aandacht voor zijn terugkeer. “Ik ben er blij mee, maar word er af en toe een beetje ongemakkelijk van.

Met ‘Let’s Go Crazy’ van Prince als eerste plaat gaf Evers dan ook gelijk de toon aan: heerlijk het weekend van start gaan. Dat gebeurt met veel live muziek, waarbij het vanaf april ook mogelijk is dat er live publiek aanwezig is, een terugblik op de afgelopen week en ook typetjes keren natuurlijk terug.

Zie ook: Edwin Evers krijgt vrijdagmiddagprogramma op Radio 538

Qua muziek wil Evers wat anders laten horen. “De vrijdagmiddag is van oudsher de middag van de hitlijsten, maar de consumptie van muziek is zo veranderd,” gaf Evers al eerder in een interview aan. Natuurlijk komt de muziek van nu voorbij, maar ook oudere muziek. “Al ga ik natuurlijk ook weer niet helemaal afwijken van het format van 538.” Rick Romijn stelt de playlist van het programma samen.

Evers & Co is niet alleen via Radio 538 te volgen, maar ook via TV538. De eerste uitzending wordt tevens uitgezonden op SBS6. Op zondagochtend zendt Radio 538 ‘Het beste van Evers’ uit.

De start van de eerste Evers & Co is hieronder terug te luisteren. [RadioWereld.NL]

4 reacties

  1. Dit programma past meer op 3FM. Laat 538 lekker hits en classics blijven draaien in een hoge rotatie.