Search
Close this search box.

NPO Klassiek eert meest geliefde werk van Bach

De Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach staat opnieuw op nummer één bij de jaarlijkse ‘Klassieke Top 400’ van NPO Klassiek. Van zondag 24 tot en met zondag 31 maart is er op NPO Klassiek veel aandacht voor Bachs meesterwerk. Naast de Matthäus is er in aanloop naar Pasen ook veel ruimte voor andere passiemuziek in de radioprogramma’s van NPO Klassiek.

Live-uitvoering Matthäus-Passion op NPO Klassiek
De uitvoering van de Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging is op dinsdag 26 maart live te zien op NPO 2. Maar het wordt ook vanaf 19:00 uur uitgezonden op NPO Klassiek in het Avondconcert live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. En dit wordt ook herhaald op donderdag 28 maart op BVN.

Televisie
Liefhebbers kunnen de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach ook op televisie bekijken. Op Goede Vrijdag (vrijdag 29 maart) is de registratie van de complete Matthäus-Passion door Ars Musica om 12:15 uur te zien op NPO 2.

En op NPO 2 Extra is om 15:45 uur de Matthäus-Passion door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir te zien. Met direct aansluitend de documentaire Maestro Ton Koopman: Gedreven door muziek. Zondag 24 maart, Palmzondag, is Bachs Johannes-Passion door Ars Musica om 11:30 uur op NPO 2 te bekijken.

Kijk voor meer informatie, achtergrondverhalen en een compleet overzicht van alles wat er rondom de Matthäus-Passion op de website van NPO Klassiek. [RadioWereld.NL]