Zoek
Sluit dit zoekvak.

RDI: “Bodycam heeft positieve werking tegen agressie etherpiraten”

De agressie tegen inspecteurs van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), voorheen AT, bij het oprollen van etherpiraten is nog altijd groeiende. Inmiddels hebben inspecteurs de beschikking gekregen over een bodycam en de RDI is positief over de werking hiervan.

Vorig jaar maart werden inspecteurs van de RDI, die belast zijn met het opsporen van etherpiraten, met bodycams uitgerust en dat lijkt te werken. “Wij zien dat het een positieve en preventieve werking heeft als een inspecteur aankondigt dat hij de bodycam aanzet”, zegt een woordvoerder van de RDI tegen Trouw.

Maar daarentegen merkt de etherwaakhond ook dat er steeds vaker beelden worden gemaakt van inspecteurs met ‘gedetailleerd commentaar’, die op sociale media belanden of via WhatsApp verspreid worden. Dergelijke filmpjes tasten persoonlijke levenssfeer van inspecteurs flink aan. [RadioWereld.NL]