Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Klassiek presenteert themaweek Kalm met Klassiek

De programmering van NPO Klassiek staat een week lang in het teken van rustgevende muziek centraal. ‘Kalm met Klassiek‘ is te horen van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni tussen 07.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ’s avonds op NPO Klassiek.

Muziekmixen
In ‘De Ochtend‘ klinken iedere dag twee kalme muziekmixen. Presentator Andrea van Pol bezoekt ook buitenlocaties en koppelt daaraan toepasselijke kalme muziek.

Wandelen
In de middag verlaten de presentatoren de studio voor een ontspannende wandeling, die van 12.00 tot 16.00 uur live te volgen is op NPO Klassiek. Carine Lacor en Jet Berkhout van ‘De Muziekfabriek‘ en Sander Zwiep van ‘Maatwerk‘ lopen dagelijks tijdens hun uitzending in een natuurgebied waarbij ze kalme muziek laten horen die perfect past bij de flow van de wandeling.

Live klassiek
In het programma ‘Podium‘ is elke dag een musicus aanwezig voor een live optreden tussen 16.00 en 18.00 uur. Onder anderen pianist Ralph van Raat, ensemble Wishful Singing en pianist Iris Hond treden op in de studio van NPO Klassiek. Ook na middernacht is er live muziek te horen in ‘Keihard Klassiek‘ van onder meer pianist Delange en gitarist Robin Scherpen op. [RadioWereld.NL]