Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dolf Jansen brengt deze zomer ‘Leuk is Anders’ terug op NPO Radio 2

Het programma ‘Leuk is Anders’ keert na 16 jaar terug op de radio. Vanaf komend weekend presenteert Dolf Jansen het programma bijna drie maanden lang als vervanger van ‘Spijkers met Koppen’ op zaterdagmiddag. “We gaan iets krankzinnigs doen”, aldus Jansen.

Foto: Annemieke van der Togt

Leuk is anders was 1999 tot en met 2008 elke vrijdag tijdens de lunch te horen op 3FM. Nu keert het ‘ongeinprogramma’ terug op de radio, maar dan bij NPO Radio 2.

Verwacht onverwachte, geïmproviseerde gesprekken met luisteraars over elk mogelijk onderwerp en interviews over alles wat Jansen verbaast, interesseert of intrigeert. Of dat nou een bijzonder wetenschappelijk onderzoek is, een fascinerend sportverhaal, of een prachtig nieuw boek.

En een droom van Jansen wordt werkelijkheid: hij wordt officieel quizmaster. Elke week speelt hij een quiz, waarbij alle spelregels net zo voorspelbaar zijn als de gesprekken die in het programma zitten.

Dolf: “Legendarische radio keert terug, uitroepteken. En ik mag daar doorheen praten. Ik verheug me, en dan vooral op de inbreng van de luisteraar: bel me, app me, stuur een briefkaart, schreeuw me toe… Jouw ergernissen, worstelingen, wensen, vragen en ideetjes maken Leuk is Anders.

Spijkers met koppen is vanaf 31 augustus weer terug op NPO Radio 2. [RadioWereld.NL]