Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Robert-jan van der Hoeven na 45 jaar weg bij Broadcast Partners

Zenderexploitant Broadcast Partners heeft onlangs afscheid genomen van oprichter en oud-directeur Robert-jan van der Hoeven. De afgelopen jaren heeft Van der Hoeven het bedrijf in delen verkocht aan Cellnex en zijn werkzaamheden afgebouwd.

Van der Hoeven stond in 1979 aan de wieg van CBT Electronic, wat later werd omgedoopt in Broadcast Partners. Aanvankelijk hield het bedrijf zich voornamelijk bezig met de verkoop van zendapparatuur en antennes, maar het openstellen van de ether voor commerciële radio zorgde er in de tweede helft van de jaren ’90 voor dat Broadcast Partners ook complete FM-zendernetwerken ging bouwen en beheren.

Ook speelde Broadcast Partners een belangrijke rol bij de herindeling van de FM-band, beter bekend als het Zerobase. Later deed Broadcast Partners dit nog eens over, maar dan op het gebied van DAB+.

Inmiddels beheert Broadcast Partners vrijwel alle grote FM- en DAB+-netwerken in Nederland. Ook in Vlaanderen verzorgt het bedrijf de meeste grote FM-netwerken alsmede het DAB+-netwerk van de VRT. Later deze maand komt hier ook een landelijk commercieel DAB+-netwerk bij.

Verkoop
In 2019 verkocht Van der Hoeven de distributieactiviteiten van Broadcast Partners aan Cellnex, eigenaar van vrijwel alle grote zendtorens in Nederland. Enkele jaren later werd ook het resterende deel van Broadcast Partners verkocht aan Cellnex en stopte Van der Hoeven ook als directeur. Wel bleef hij werkzaam bij het bedrijf en was hij nog steeds het aanspreekpunt van veel klanten.

Stilzitten doet Van der Hoeven niet nu hij weg is bij Broadcast Partners. Hij doet nog steeds advieswerk op het gebied van broadcasting in Nederland en België, maar werkt op dat vlak ook in onder meer Italië. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Benieuwd of er nu een wijziging komt in hoe een netwerk wordt vormgegeven.

    Ik vrees dat de ontvangst in Nederland van het Vlaamse commerciële DAB+ netwerk even dramatisch wordt als dat van de VRT. Eind deze maand weten we het.