Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lokale DAB+-vergunningen met 2 jaar verlengd

De tijdelijke lokale DAB+-vergunningen worden met twee jaar verlengd. Dit schrijft Staatssecretaris Mona Keijzer in een brief aan de Tweede Kamer. De definitieve uitgifte van lokale DAB+-vergunningen (laag 6) staat nu gepland voor 1 september 2024.

Lokale DAB+-vergunningen met 2 jaar verlengd Vorige maand meldde Radio.NL al dat Keijzer plannen had om de lokale DAB+-vergunningen, die 31 augustus 2022 aflopen, te verlengen, omdat de internationale coördinatie nog niet is afgerond. Nu heeft ze de verlenging bevestigd.

“De internationale coördinatie van deze laag is echter tijdrovend gebleken en is helaas nog niet gereed,” schrijft de Staatssecretaris.

Ook de coronacrisis heeft voor vertraging gezorgd. Omdat de internationale coördinatie voor deze laag nog niet gereed is om de definitieve uitgifte te laten plaatsvinden, heb ik besloten om de huidige (tijdelijke) vergunningen in laag 6 te verlengen met een periode van 2 jaar waarbij rekening is gehouden met de wensen van onze buurlanden.

In de tussentijd wordt doorgewerkt aan de internationale coördinatie zodat er in aanloop na het aflopen van de tijdelijke vergunningen in 2024 een definitieve uitgifte kan plaatsvinden en er extra frequentieruimte voor lokale partijen beschikbaar komt.

Sinds maart 2020 geeft Agentschap Telecom tijdelijke vergunningen uit voor 22 lokale DAB+-netten. “De belangstelling voor deze tijdelijke uitgifte was groot,” concludeert Keijzer. “Digitale radio voor lokale omroep voor zowel publieke als commerciële partijen voorziet duidelijk in een behoefte.”

Een aantal lokale DAB+-netten moet overigens wel van kanaal wisselen, omdat een deel van de kanalen vanaf 1 juni 2022 ingezet gaat worden voor regionale radio. [Radiowereld.NL]