Search
Close this search box.

Duitsland: Vakantiezender AidaRadio landelijk op DAB+

Duitsland is maandag (4 oktober) een nieuwe radiozender rijker: AidaRadio. Om 8 uur gaat het radiostation van start via het tweede landelijke DAB+-netwerk. AidaRadio wil het vakantiegevoel thuisbrengen bij de luisteraars.

En die missie is niet geheel toevallig, want achter AidaRadio zit cruiseoperator Aida. Het station is dan ook een verlengstuk om de diensten van dit bedrijf te promoten.

AidaRadio wordt een feelgood-station en brengt dan ook een mix van ultieme vakantiehits afgewisseld met het weer op diverse vakantiebestemmingen en items over vakantie.

Op werkdagen tussen 8 en 12 en tussen 16 en 19 zijn er gepresenteerde programma’s te horen. Ook de weekendprogrammering is deels gepresenteerd.

Eerder deze week werd de komst van AidaRadio al aangekondigd doordat er korte testuitzendingen op DAB+ te horen waren. Donderdagavond is het station definitief toegevoegd in aanloop naar de definitieve start maandag. AidaRadio is het 15e radiostation op het tweede landelijke DAB+-netwerk, dat een jaar geleden van start ging.

AidaRadio is overigens niet de eerste vakantiezender in Duitsland. Sinds 2021 is er ook al SchwarzwaldRadio met een mix van oldies en toeristische informatie voor het Zwarte Woud. In september 2016 ging het station landelijk via het eerste landelijke DAB+-netwerk in Duitsland. [RadioWereld.NL]