Kort nieuws op dinsdag 23 januari 2001

09.00 uur

Radio 2 is in de maanden november en december voor het eerst in de geschiedenis Radio 3 in populariteit voorbijgestreefd. Dat blijkt uit cijfers van het bureau Intomart. De tweede publieke radiozender wist 10,2 procent van alle luisteraars aan zich te binden terwijl de popzender van Hilversum bij 10 procent bleef steken. De luistercijfers zijn ook zeeer uitgebreid te lezen op de RadioWereld

Afluisteren en meelezen. Overheden, bedrijven, misdaadbendes – ze kunnen het allemaal. En doen het ook. Onderzoeker Duncan Campbell praatte eerder het Europarlement bij. Vandaag geeft hij de Kamer uitleg over elektronische spionage. Lees hier verder

Hoe is het om in de stoel van het programma De tv kapper (TROS) te zitten? Verslaggeefster Marjolein Straatman verzon een smeuïg verhaal en belde op voor een knipbeurt. Drie dagen later zat ze in de stoel. Lees hier verder

Ondanks tegenvallende advertentieinkomsten denkt Mp3.com dit jaar voor het eerst met winst te gaan draaien. Voor de toekomst denkt het bedrijf zelfstandig door te kunnen gaan.

‘De samenwerking tussen SBS en omroepvereniging Veronica is grotendeels rond. Veronica gaat vanaf 1 september uitzenden op FOX 8, dat onlangs door SBS werd gekocht. SBS en Veronica hebben daartoe een intentieverklaring getekend. De bedrijven gaan ook samenwerken bij radio- en internetactiviteiten, en bij de uitgave van Veronica Magazine.’ Lees hier verder

Het popconcert Rock in Rio heeft de afgelopen zeven dagen in totaal 1,2 miljoen bezoekers getrokken. Ze konden 160 uur en 40 minuten naar muziek luisteren van onder meer de Red Hot Chili Peppers, REM, Guns ’n Roses, Iron Maiden, Foo Fighters en Britney Spears. De eerste Rock in Rio trok in 1985 overigens nog 1,38 miljoen mensen. Desondanks was de jongste editie een van de grootste concerten van de afgelopen jaren.

Antione van Tilburg (35) is per 22 januari in dienst getreden bij Classic FM. Van Tilburg werkte hiervoor bij Advertising Post en zal bij Classic FM als account manager aan de slag gaan.

Hoe is het om in de stoel van het programma De tv kapper (TROS) te zitten? Verslaggeefster Marjolein Straatman verzon een smeuïg verhaal en belde op voor een knipbeurt. Drie dagen later zat ze in de stoel. Lees hier verder

Door de sneeuwval zaten zondagavond zo’n 500.000 huishoudens in Rotterdam en omgeving een uur zonder commerciële televisie. Volgens kabelbedrijf UPC waren de schotels bedekt door sneeuw. De storing deed zich volgens de zegsman van het kabelbedrijf alleen voor in de regio Rotterdam. De oudere schotelantennes daar hebben volgens UPC geen verwarming, waardoor de sneeuw blijft liggen. De storing begon om tien uur ’s avonds.

Samen met de Tros op een eiland? Dat kan nu op de site van deze omroep. Zij hebben een virtueel eiland gebouwd waarop je e-cards kunt versturen, het tv- kapperspel kunt spelen en diverse leuke prijzen kunt winnen. Het leukste is ongetwijfeld de afdeling tv-tunes. Allemaal oude tunes van Tros tv-programma’s zijn er te beluisteren. Bekijk de site bijvoorbeeld met z’n tweeën en probeer te raden van welk programma de tunes afkomstig zijn. Leuk met collega’s of in het weekend. Lees hier verder

Ben je verslaafd aan het nieuwe TV programma De Hunt wat dagelijks op Veronica om 19.00 uur te zien is, dan kun je jezelf nu helemaal uitleven op internet. De Hunt heeft namelijk ook een eigen internet site, op www.dehunt.nl

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Platenmaatschappij BMG heeft aangekondigt dat er in de oekomst meer nummers digitaal te downloaden zullen zijn. binnenkort zullen ruim 2900 nummers digitaal te downloaden zijn. BMG maakte in oktober al ruim 100 nummers digitaal via internet beschikbaar en afgelopen week nog werd ook de nieuwste single van de Dave Matthews Band via Napster te downloaden. In de toekomst wordt het aantal nummers dat officieel te downloaden is dus uitgebreidt naar 2900.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email