Zoek
Sluit dit zoekvak.

KORT NIEUWS OP DONDERDAG 31 MEI 2001

07.00 uur

De mediasite van Nederland “www.RadioWereld.nl”, is vanaf heden ook te bereiken via een nieuw adres, www.Radio.nl. (zie persbericht)

Vanavond is er weer een nieuwe uitzending van het mediaprogramma Storing. BNN zal via radio 1 tussen 20 en 21 uur van uit de kersverse BNN-radiostudio weer een nieuwe uitzendingen brengen. Wil je vandaag weten waar morgen over gepraat wordt, mis het niet.

Een diskjockey in Jersey City in de Amerikaanse staat New Jersey heeft het wereldrecord radiopresenteren verbeterd. Glenn Jones presenteerde dinsdagmiddag al bijna honderd uur achter elkaar op radiostation WFMU. Het oude record stond op naam van de Britse dj Greg Daines, die het 73 uur en 34 minuten volhield. Lees hier verder

Het zusje van SkyRadio heeft ook een klassieke zender met de naam Classic FM. SkyRadio heeft enkele weken geleden de nieuwe site gelanceerd. En deze zender heeft nu ook een nieuwe website geïntroduceerd op www.classicfm.nl De makers van deze site hebben goed gelet op de navigatie, wat we van veel andere sites niet kunnen zeggen.

538 newzz: Komende vrijdagavond (1 juni) zal in het Syndicaat op Net 5 het Radio 538 team o.l.v. Erik de Zwart strijden tegen het Noordzee FM team o.l.v. Sylvana. Het Syndicaat wordt elke vrijdagavond om 22.10 uur uitgezonden op Net 5. De herhaling is de dinsdag erop, zowel ’s middags als ’s avonds.

De NOS heeft de uitzendrechten verworven van de meeste Nederlandse voetbalclubs die volgend jaar in Europa wedstrijden zullen spelen. Momenteel heeft de NOS nog besprekingen met FC Utrecht over de uitzendingen van de thuis- en uitwedstrijden van deze club. Verwacht wordt dat binnen twee weken de onderhandelingen zijn afgerond. De NOS heeft al de rechten van de Champions League met PSV en Feyenoord. Bekerwinnaar FC Twente en Roda JC hebben ook getekend bij de NOS. Met de voetbalclub Ajax heeft de NOS een langlopend contract over uitzendrechten.

2Vandaag gaat vanaf begin september terug naar haar oude tijdstip. De afgelopen maanden werd het actualiteitenprogramma van TROS en EO van 18.00 tot 19.30 uur uitgezonden. De bedoeling is dat het programma in het nieuwe seizoen teruggaat naar haar oorspronkelijke uitzendtijd 17.30-19.00 uur

De televisieband K-otic blijft het goed doen bij de kinderen in popland. Het album van K-otic is niet aan te slepen en is woensdag binnengekomen op nummer 1 van de Mega top 100. De band heeft vijf extra concerten gepland omdat de oorspronkelijke toernee bijna uitverkocht is. Het album Bulletproof werd in de voorverkoop platina, met meer dan 120.000 bestelde cd’s. De grens voor platina ligt op 80.000.

Na de hersenen blijken nu ook onze nieren last te hebben van de mobiele telefoon. Artsen van de British Medical Association (BMA) waarschuwen dat vooral het sturen van sms-berichten gevaarlijk is voor de nieren. Bij het intoetsen van een tekstbericht wordt de telefoon ter hoogte van de middel gehouden, wat mogelijk risico’s met zich meebrengt door de straling van het mobieltje. De BMA raadt aan om spaarzaam gebruik te maken van de gsm totdat er meer wetenschappelijk onderzoek is gedaan. Berichten dat de gsm extra risico op kanker oplevert zijn nooit bewezen.

In de afgelopen drie jaar bezocht Henk Lommers diverse opvangcentra voor zwerfdieren in o.a. Rome, Rimini, Pompeï en Sicilië. Al deze projecten worden gekenmerkt door de belangeloze inzet van diverse vrijwilligers, maar ook door de tegenstand die zij vaak ondervinden. Op tweede Pinksterdag, maandag 4 juni, staat Alle Dieren Tellen Mee dan ook geheel in het teken van (zwerf)dieren in Italië.

Na eerdere interviews met o.a. Montell Jordan , LL Cool J, Da Brat en Usher brengt dansradio Excellence op zaterdag 2 juni exclusieve interviews met K.Ci & JoJo en Jon B. De interviews worden uitgezonden om 17.30 en 18.30 uur. Nieuw in de weekend programmering van dansradio Excellence is de Sunday Club: elka zondagavond uitsluitend classic dance uit de 80ties en 90ties gepresenteerd door diverse nationaal bekende en eigen dj’s. Dansradio Excellence hoor je in midden Noord-Holland op FM 10-6-3.

De komkommertijd breekt weer aan, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Allmusic.com bevat een database met alles wat je ooit wou weten over je favoriete band. Je kan de database doorzoeken op basis van band- of artiestennaam, album of zelfs individuele song. Zoek je op band of artiest, dan krijg je een bio, met samenvattende discografie, een lijstje van de bandleden, en enkele aanbevelingen voor artiesten die gelijkaardig werk brengen. Klik jop een van de albums van de band, dan krijg je informatie over het album en een lijst van alle tracks. Wanner je op de naam klikt van een van de bandleden krijg je een lijst van alle albums waarop hij/zij meegespeeld heeft. Waarlijk een onuitputtelijke bron van muziekinformatie!

Vloh FM, de lokale omroep van de Haarlemmermeer, zal deze week haar etherzender met RDS opnieuw installeren. Een aantal weken geleden werd de RDS zender uit de lucht genomen in verband met een technische storing aan de zender. Vloh FM is in de Haarlemmermeer en wijde omgeving te ontvangen via 99.6 FM in de ether en via de kabel in de Haarlemmermeer op 89.0 FM. Helaas wordt via de kabelfrequentie nog geen RDS signaal van Vloh FM doorgegeven, want hiervoor moeten enkele technische aanpassingen gedaan worden. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Meer info over Vloh FM is te vinden op www.vloh.nl

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Vara’s nieuwe quiz Kunststoppen zou aanvankelijk niet doorgaan daar de beoogde presentator Hans Kesting er geen raad mee wist, maar aanstaande zomer komt de quiz toch, met J. Spijkerman als presentator, die zegt de vorm te hebben veranderd.

URMusic is vorig jaar failliet gegaan, maar heeft dit jaar een doorstart gemaakt. Onder de naam EuropeanMusician.com verkoopt Joep van Egmond weer muziekinstrumenten via zijn website. EuropeanMusician biedt de producten rechtstreeks of via een uitgebreid affiliate programma aan. Ook werken ze samen met gerenommeerde muzikanten community-sites om bezoekers de beste deal te kunnen bieden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.