Vernieuwde 538 site niet bereikbaar

De gisteren geheel vernieuwde Radio 538 internetsite is op dit moment zeer slecht bereikbaar. Mensen die de site proberen te bezoeken krijgen de site vaak niet te zien, maar wel (wisselende) foutmeldingen. De exacte oorzaak van de problemen zijn nog niet bekend.

Radio 538 geeft aan dat er op dit moment nog hard aan de site wordt gewerkt. Er is nog niet bekend wanneer de problemen opgelost zullen zijn; Radio 538 geeft echter wel aan dat tegen die tijd een persbericht zal worden verstuurd.

De vernieuwde site is gisteravond de lucht in gegaan. Het resultaat mag er overigens wezen; diegenen die de site opkomen zien dat de site een frisse look heeft en prettig navigeert. Volgens De Telegraaf van dinsdag start Radio 538 ook een on-line magazine op haar website. Met software kunnen DJ’s voortaan live tijdens hun programma’s teksten en audiovisueel materiaal publiceren. Radio 538 wijkt daarmee af van de benadering dat internetgebruikers altijd actief op zoek zijn naar informatie op het web.

Met de nieuwe site en vooral het magazine wordt internet als een ‘gewoon’ massamedium benaderd. Radio 538 denkt dat entertainment en verrassing voor veel internetgebruikers heel belangrijk zijn, net als bij tv, tijdschriften en radio. Het magazine zal dan ook op een tijdschrift lijken.

Zodra er meer nieuws bekend is, leest u dat hier. [MvD]