Kort media nieuws: dinsdag 3 juni 2003

Radio 192 heeft afgelopen maandag van het Ministerie van Economische Zaken te horen gekregen dat Radio 192 illegaal aan het uitzenden is. De aanvraag ingediend op 26 mei jl. waarin Radio 192 verzocht om alsnog via de AM 1332 te mogen uitzenden werd door het ministerie van Economische Zaken niet gehonoreerd. 2 juni 2003 om 12.00 uur zijn de uitzendingen via de AM 1332 stopgezet. Radio 192 heeft dan op twee dagen na 23 maanden via de ether uitgezonden. Radio 192 blijft wel uitzenden via de kabel te beluisteren.

Zenderexploitant Nozema heeft afgelopen maandag boven het Mediapark verschillende vliegtuigjes laten rondvliegen met de tekst: Bedankt – publieke omroepen, welkom commerciele omroepen. Radio 538 was veelvuldig te zien met reclamevliegtuigjes boven de overvolle stranden om de luisteraars te vertellen waar Radio 538 te ontvangen is.

NoordzeeFM 100.7 heeft vandaag de nieuwe programmering bekend gemaakt. Hierbij wordt de nieuwe slogan “Altijd plezier, Altijd muziek” als uitgangspunt genomen. Gordon blijft elke werkdag te horen tussen 06.00 en 10.00 uur. Robert Jensen tussen 16.00 en 19.00 uur. Tussen 10.00 en 16.00 uur en in de overige uren ligt de nadruk op altijd muziek. De overige dj’s van Noordzee 100.7 FM beperken zich tot korte aan- en afkondigingen en de meest actuele verkeersinformatie. Namen worden hier niet genoemd. Sylvana zal niet meer te horen zijn, aanstaande vrijdag is haar laatste uitzending.

Per 1 juni j.l. is Aat Schouwenaar benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Endemol Holding. Hij volgt in die functie John de Mol op die zich als lid van de Raad van Bestuur volledig wil toeleggen op zijn creatieve taken binnen de onderneming. Schouwenaar, lid van de Raad van Bestuur sinds oktober 1995, was sinds de herfst van 2000 Vice-Voorzitter.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Sinds maandag 2 juni 2003 is Radio Decibel overgestapt op een nieuw jinglepakket. Het voormalig geremixed – Top Format pakket is ingeruild voor vernieuwd geluid. De zang is opgenomen in de studio van Profisound te Almere. Daarna hebben Maurice Verschuuren en Ferry van der Heijden er jingle’s van gemaakt die al bijna een jaar de vormgeving voor Radio Decibel maken.

Sinds maandag 2 juni zendt de muziek zender The Box het tweede seizoen uit van Gamekings. Het programma levert wekelijks met een uitbreid team van experts het allerlaatste gamesnieuws. Elke maandag is er om 19:00 een gloednieuwe uitzending, die vervolgens de rest van de week elke dag om 19:00 wordt herhaald.

Iedere nacht wordt op Radio Noordoost-Friesland non-stop muziek uitgezonden, met een mix van verschillende muziekstijlen. Vanaf nu is die hitmix geheel interactief: de luisteraar bepaald wat er gedraaid wordt. Via de website van de omroep kan de volledige playlist opgevraagd worden, Met een druk op de knop wordt het nummer naar keuze aangevraagd, waarna het al binnen 5 minuten op de radio gedraaid kan worden. Het doorgeven van een verzoeknummer kan eenvoudig via de website van Radio Noordoost-Friesland

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Zolang Veronica bestaat moet de commerciele zender een plaats houden op de Haagse kabel. Dat adviseert de programmaraad aan kabelbedrijf Casema. Den Haag wijkt daarin af van andere grote steden, waar Veronica wel van de kabel wordt gehaald. In het advies blijft het huidige pluspakket intact, enige wijziging is dat muziekzender The Box wat meer zendtijd zal krijgen.

Afgelopen maandag zijn door een bliksem inslag op de zendmast van het Media Park te Hilversum de zenders van Sky Radio en ID&T anderhalf uur uit de lucht geweest. Hiervan waren ook nog enkele beelden te zien op het NOS journaal. Rond 16.00 uur sloeg de bliksem in de zendmast. Hierdoor werd de programmadoorvoer van de twee commerciele omroepen, Sky Radio en IDenT ruim anderhalf uur gestoord. Nozema liet weten dat er geen grote schade is ontstaan en de financiele schade meevalt.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Wimbledon, het tennisevenement dat vanaf maandag 23 juni rechtstreeks bij RTL 5 te volgen is, wordt vanaf vrijdag 6 juni (20.30 – 21.30 uur) voorafgegaan door een vierdelige Engelse documentaire getiteld ‘De Geschiedenis Van Wimbledon’.

Carel Kraayenhof is de winnaar van de Edison Publieksprijs Klassiek 2003. De Nederlandse bandoneonist, die grote bekendheid verwierf met zijn optreden tijdens het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Maxima, krijgt de prijs maandagavond uitgereikt tijdens het Edison Gala in het Amsterdamse Concertgebouw. Liefhebbers van klassieke muziek konden hun voorkeur de afgelopen weken bekendmaken via internet, de telefoon en antwoordbonnen. Onder de negenduizend inzendingen waren ook veel steunbetuigingen voor het Requiem van Faure (uitvoering Collegium Vocale uit Gent) en voor pianist Murray Perahia met concerten van Bach.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Radio Exclusief, een Haagse piraat zal woensdag vragen om een legale etherfrequentie bij de Tweede Kamer zo meldden Radio West. De house zender hoort met de krakersradio Tonka tot de de laatste Haagse piraten die nog regelmatig in de lucht zijn. De Haagse Stadspartij heeft onlangs bij het gemeentebestuur gepleit voor legalisatie van de zenders. Maar het gemeentebestuur kan niks voor de piraten doen en heeft hen aangeraden zendtijd te huren op de lokale kabel.

In Sierra Leone startte afgelopen week officieel een trainingsprogramma voor lokale ‘community’ radio stations. Dit programma is opgezet door RNTC, het internationale trainingsinstituut dat is verbonden aan de Wereldomroep. Voor de training van de medewerkers (veelal vrijwilligers) van deze stations wordt gebruik gemaakt van rijdende ‘Radioscholen’. Volgende week gaat een soortgelijk programma van start in Senegal en na de zomer volgt Guinee Bissau.

NOS Studio Sport zendt op woensdag 4 juni (21.20-22.10 uur, Nederland 2 (21.20-22.10 uur, Nederland 2) de documentaire Rinus Michels, Generaal buiten dienst uit. De documentaire is de eerste uit een reeks van vier Studio Sport Documenten die in juni 2003 worden uitgezonden. Rinus Michels, Generaal buiten dienst werd eerder dit jaar uitgezonden ter ere van de 75e verjaardag van Nederlands meest succesvolle trainer. Vanwege het grote aantal verzoeken van kijkers wordt de documentaire herhaald op woensdag 4 juni van 21.20 tot 22.10 uur op Nederland 2.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.