Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: maandag 17 juli

Nederlandse uitgevers verkopen in de zomer 150.000 kranten per dag in het buitenland. Dat doen ze vooral om reclame te maken. Wat uitgeefconcern PCM betreft is deze week de zomervakantie begonnen. Dat betekent niet alleen dat kranten als de Volkskrant, NRC Handelsblad en Algemeen Dagblad de komende maanden in een compactere versie verschijnen. Ook de logistieke operatie om Nederlanders in den vreemde van een krant te voorzien is van start gegaan.

Vanuit Amsterdam vertrekken vliegtuigen en vrachtwagens, terwijl afgelopen maandag in Barcelona de eerste exemplaren van het AD van de persen rolden. Lees verder

IJs
Ook LPF-parlementariër Joao Varela heeft zich geschaard bij het gezelschap bekende Nederlanders dat meedoet aan het SBS6-programma Sterren dansen op het IJs. Dat meldde een SBS6-woordvoerder vrijdag. Nance en Gerard Joling presenteren de ijsshow, die de commerciële zender komend najaar gaat uitzenden. Wanneer precies en op welke dag de show op de buis komt is nog niet zeker, omdat ook RTL4 een dergelijk programma gaat uitzenden. Uit concurrentieoverwegingen worden gidsgegevens daarom nu nog niet verstrekt. Lees verder

Kooi
Dit is ‘m dan: ‘De Gouden Kooi’ van John de Mol. De Talpa-baas kocht deze droomvilla met zwembad en parkachtige tuin vlak bij Hilversum voor zijn nieuwste realityshow. Hij laat het nu al niet kinderachtige pand nog eens zo verbouwen dat de uiteindelijke waarde op rond de 2 miljoen euro uitkomt. Lees verder

 
Geert
Het onafhankelijke Tweede Kamerlid Geert Wilders heeft vrijdag bij de politie aangifte gedaan van het saboteren van zijn website. „Een islam-groep heeft de website groepwilders/partij voor de vrijheid gehackt,” aldus Wilders vrijdag. Lees verder

Wuppie
De wuppies, de pluizige WK-bolletjes, krijgen waarschijnlijk een eigen televisieserie. Gisteren zijn al opnames geweest voor de eerste aflevering over de pluizenbeestjes. Volgens fabrikant de Interall Group uit Naarden is er veel vraag naar een pilot, zoals een proefaflevering in televisieland wordt genoemd. “We zijn nu in gesprek met verschillende televisiezenders”, zegt directeur Maurice Stoevenbeld. “Het zal een realistische serie worden. Serieuzer dan bijvoorbeeld Bassie en Adriaan. Lees verder

PO
De afgelopen dagen is er discussie ontstaan over de oproep van netcoördinator Ton F. van Dijk om rond de komende verkiezingen ook een rechts geluid te laten horen. De Raad van Bestuur van de Publieke Omroep is blij met zowel de oproep als de discussie daarover. Dat bleek tijdens een bijeenkomst met de pers over de tv-programmering voor het komende voorjaar. Van Dijk heeft in zijn weblog op deze site aangegeven dat hij weinig of geen voorstellen voor verkiezingsprogramma’s uit rechts-conservatieve hoek heeft gekregen. Om misverstanden te voorkomen wees de netcoördinator erop dat zijn opmerkingen niet over het Journaal of NOVA gingen, die onafhankelijke journalistiek bedrijven. De Publieke Omroep als zodanig is ook niet links of rechts. Maar er zijn wel omroepen die zo’n kleur hebben. Lees verder

Journalist
De Chinese verslaggever Li Yuanlong is gisteren veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Li, die werkzaam was bij het dagblad Bijie Ribao in de provincie Guizhou in het zuidwesten van China, publiceerde zijn artikelen op internet. Hij werd in september vorig jaar gearresteerd op beschuldiging feiten te vervalsen en uit hun verband te rukken. Lees verder

OVT
Het historische radio-programma OVT begint een nieuwe serie over laaglandse heroïek. Volgens de makers worden kwaliteitsprogramma’s in Nederland schaars. Wie zijn de helden uit onze vaderlandse geschiedenis? Dat is de vraag die de nieuwe achtdelige serie Moed, beleid en trouw van het VPRO-programma OVT (Onvoltooid Verleden Tijd) de komende weken probeert te beantwoorden. De nieuwe serie begon afgelopen zondag op Radio 1. De makers ervan zoeken hun helden in de categorieën geloof, krijgskunst, de zee, het verzet, de politiek, sport en cultuur, maar ook tussen fictieve personages als Pietje Bell of Bartje uit het gelijknamige jeugdboek van Anne de Vries uit 1935. Het boerenjongetje Bartje, dat niet voor bruine bonen bidt, kreeg zelfs een standbeeld in Assen, en is daarmee volgens de makers een ‘Hollandse held’. Lees verder

KPN
Koninklijke KPN nv zal zich verzetten tegen een fusie van kabelbedrijven Casema en Multikabel, zegt een woordvoerster van het telecomconcern vrijdag tegen Dow Jones Newswires. ”We zullen de Nederlandse Mededingingsautoriteit informeren dat we tegen een consolidatie in de Nederlandse kabelmarkt zijn”, aldus woordvoerster Caroline Ubachs. Eerder op vrijdag berichtte Dow Jones op basis van bronnen dat de veiling van Casema is uitgevallen in het voordeel van de tandem Warburg Pincus en Cinven Group, private equity partijen uit de Verenigde Staten. Lees verder

Metro
Gratis dagblad Metro is in de tweede CoolBrands Publieksverkiezing uitgeroepen tot coolste printmerk van Nederland. Hiermee verslaat zij directe concurrenten De Volkskrant en De Telegraaf en tijdschriften Quote en Elle. Bij de vorige CoolBrands-verkiezing in 2004 behoorde Metro ook al tot de shortlist, maar dit jaar is zij doorgestoten naar de koppositie. Lees verder

MAX
Het begon allemaal zo veelbelovend. In november vorig jaar werd musicalster Joke de Kruijf benaderd door een productiemaatschappij die bezig was met de ontwikkeling van een nieuw programma voor MAX:Appeltje Voor De Dorst. Of ze wilde meewerken aan het nieuwe programma. Wat er precies aan de hand was, werd de succesvolle musicalster niet verteld, maar, zo verzekerde de door MAX ingehuurde productiemaatschappij: ‘Uw moeder heeft nog recht op iets…’ Aan Joke werd nooit verteld wat dat iets is: om de verrassing zo groot mogelijk te houden… Lees verder

Telegraaf
CNV Media is bezorgd over de reorganisatieplannen van het Telegraafconcern en de effecten daarvan voor het personeel. Dit melde CNV Media-bestuurder Arie Kasper zaterdagochtend. Zo’n 200 medewerkers van Rotatiedrukkerij Voorburgwal in Amsterdam, de drukkerij van de Telegraaf, kwamen vrijdagavond bijeen in de kantine van het pand. Zij eisten duidelijkheid van de directie en de ondernemingsraad over de voorgenomen plannen en de gevolgen daarvan. Lees verder

Casema
De Amerikaanse private equity firma’s Warburg Pincus en Cinven Group hebben na een veiling het Nederlandse kabelbedrijf Casema in handen gekregen, zeggen enkele bronnen bekend met de veiling tegen Dow Jones Newswires. Een persoon bekend met de transactie heeft tegen de The Wall Street Journal verklaard dat Warburg Pincus en Cinven gezamenlijk een bod hebben gedaan van 2,1 miljard euro. De bronnen zeggen verder dat het prijskaartje van Casema ergens tussen de 1,8 miljard en 2,2 miljard euro bedroeg en dat het bod van de combinatie Warburg Pincus/Cinven neerkwam op ten minste 10 keer de EBITDA. Lees verder

TMF
Op zaterdag 14 oktober worden in het Antwerpse Sportpaleis de achtste TMF Awards georganiseerd. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 22 juli. Voor het eerst kunnen die tickets ook via digitale televisie besteld worden. Lees verder

Atlantis
Radio Atlantis heeft haar 25-jarige roerige geschiedenis helemaal vastgelegd op dvd. De dvd van de voormalige etherpiraat die inmiddels legaal is, wordt zondag 23 juli gepresenteerd in Zaal Overberg in Sint-Michielsgestel. Lees verder

Habbo Hotel
De onder tieners zeer populaire virtuele community Habbo Hotel start voor het einde van de zomer een online radio station, Habbo Radio. Het station start voorlopig alleen in Nederland. Voor Sulake, het Finse moederbedrijf van Habbo Hotel, is het Nederlandse radiostation een pilot, vertelt Marcel Pordon van Habbo Hotel Nederland aan Emerce. Lees verder