Radio Royaal vervangt Decibel op 99.4 FM in Den Haag

Er komt een einde aan de dubbele dekking van Radio Decibel in Den Haag. Binnenkort start Radio Royaal met uitzenden op 99.4 FM in de Hofstad. Dit heeft Perry Oerlemans van Radio Decibel bevestigd aan Radio.NL.

Radio Royaal gaat een mix brengen van oldies uit de jaren ’60, ’70 en ‘80 en Nederlandstalige popmuziek. Op de playlist komen artiesten als The Beatles, Michael Jackson, Madonna, Three, Bonnie Tyler, Toto, Jan Smit, Nick & Simon en De Dijk. Hiermee hanteert Radio Royaal Den Haag nagenoeg hetzelfde format als dat Radio Royaal in Eindhoven deed. Dit station zond uit op 93.6 FM, maar werd in 2011 vervangen door het inmiddels ter ziele gegane Radio Oranje Nationaal.

Op de frequentie 99.4 FM in Den Haag was in het verleden Hofstad Radio te horen. In 2009 werd de frequentie overgenomen door Radio Decibel. Dit radiostation nam kort daarvoor al de frequenties van City FM Classic Rock in de Randstad over. Hierdoor was Decibel in de Hofstad al te ontvangen op 97.6 FM. Wel werden op de frequentie 99.4 FM enige tijd op vrijdagmiddag lokale programma’s voor Den Haag uitgezonden. Nu komt er alsnog een einde aan de dubbele dekking van Decibel in Den Haag.

Radio Royaal start in november. In eerst instantie zou het nieuwe radiostation de naam Decibel Gold krijgen, dit is later aangepast naar Radio Royaal. Een definitieve datum wordt binnenkort bekendgemaakt. [RS/Radio.NL]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email