Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luistercijfers periode april – mei 2014, Radio 538 op nr.1

[Update] De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode april – mei 2014 zijn dinsdag bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. Radio 538 staat in deze periode op 1.

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.375 respondenten van 10 jaar en ouder.

Luistertijd
Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 53 minuten per dag, dat is 1 minuut minder dan in de vorige periode.

Marktleider = Radio 538
Uit deze cijfers blijkt dat Radio 538 deze keer marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 10.9%, dit was een maand geleden 11.1%. 3FM staat nu weer op een tweede plek met 10.2%, dit was afgelopen maand 9.8%. Op de derde plaats staat nu Sky Radio met 10.1%, dit was in de vorige periode 10.2%. Bekijk hier een groot overzicht.

Overzicht stijgers en dalers
Stijgers: 3FM, ORN Radio, Radio Veronica, Radio 10, Radio 5, Radio 4, Slam FM.

Dalers: Radio 538, Sky Radio, Radio 2, Q-music, Radio 1, 100%NL, Classic FM, Arrow Classic Rock, BNR Nieuwsradio, Sublime FM, Overigen zenders.

Gelijk: E Power Radio, Radio 6 Soul en Jazz.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. De luistercijfers van de regionale omroepen staan hier. Op dinsdag 5 augustus 2014 worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek. [Radiowereld.NL]