Zoek
Sluit dit zoekvak.

Regionale omroepen doneren voor 2.8 miljoen aan voedselbank

De regionale publieke omroepen hebben tussen 7 en 18 december voor 2,8 miljoen euro aan boodschappen ingezameld voor de voedselbanken. Dezelfde actie leverde vorig jaar 2,4 miljoen op. Kijkers en luisteraars konden producten afleveren of geld geven waarvoor boodschappen werden gekocht.

Met de actie verzamelden de regionale publieke omroepen twee weken lang etenswaren in. Op de websites van de omroepen waren lijstjes te vinden met producten waar de voedselbank behoefte aan heeft.

Het totaalbedrag kan nog oplopen, omdat er nog steeds spullen binnenkomen bij de diverse omroepen. In totaal deden elf van de dertien regionale omroepen mee aan de actie ‘Samen voor de Voedselbank’.

Qmusic
Niet alleen de regionale omroepen stonden in het teken van de voedselbank. Ook het commerciele radiostation Qmusic steunde de stichting. Duizenden Santa’s verzamelden zich daarvoor in de Efteling voor de Q-Santarun. Van de opbrengst van dit event krijgen nu 9312 gezinnen een voedselpakket. [Radiowereld.NL]