Zoek
Sluit dit zoekvak.

Persgroep nu volledig eigenaar van Qmusic Vlaanderen en Joe

De Persgroep is nu 100% eigenaar van de Vlaamse radiozenders Qmusic en Joe en de tv-zenders VTM en Q2. Het mediabedrijf van de bekende ondernemersfamilie Van Thillo heeft hiervoor de resterende 50% in Medialaan overgenomen van medeaandeelhouder Roularta Media Group.

In ruil voor de resterende 50% aandelen Medialaan, waar onder meer Qmusic Vlaanderen, Joe en VTM in ondergebracht zijn, verkoopt De Persgroep haar 50% belang in Mediafin aan Roularta. Mediafin is uitgever van de z\akenkranten De Tijd en L’Echo.

De Persgroep is in België voornamelijk actief in media die zich richten tot een breed publiek. De uitbreiding van de deelneming in Medialaan is van strategische waarde voor onze onderneming,” aldus Christian Van Thillo, directeur van De Persgroep.

“De convergentie van alle media op het internet wordt elke dag belangrijker. We willen onze positie in de digitale wereld substantieel versterken om lokaal te kunnen concurreren met de technologiereuzen die deze wereld domineren. De sterke audiovisuele marktpositie en expertise van Medialaan zullen daarbij zeker helpen.

In Nederland is De Persroep al volledig eigenaar van onder meer Qmusic, het Algemeen dagblad, Trouw en De Volkskrant. [Radiowereld.NL]