Vier uur lang haardvuur op Eerste Kerstdag bij SBS6

SBS6 gaat iets nieuws doen met de kerst. Dit geen geen dure tv-programma’s op Eerste Kerstdag. SBS6 heeft er voor gekozen om op zaterdag 25 december tussen 18.30 en 22.30 uur alleen een brandend haardvuur uit te zenden met kerstmuziek van Sky Radio.

Met dit initiatief hoopt SBS6 ‘iedereen te inspireren om meer op elkaar af te stemmen en aandacht te hebben voor de ander tijdens de feestdagen.’Dat betekent dus geen televisieprogramma’s en reclameblokken op SBS6 op prime time.

Marco Louwerens, Directeur Televisie: “Wij maken televisie, iedere dag weer. Met passie en plezier proberen we te vermaken, informeren, verwonderen en verbinden. Of het nu Chateau Meiland betreft, Hart van Nederland, Marble Mania of Lang Leve de Liefde.

We hopen uiteraard dat zoveel mogelijk mensen onze programma’s bekijken. Daar verdienen we tenslotte ook onze boterham mee.

Toch gaan we het dus voor één keer anders doen. Even geen programma’s kijken, maar alle tijd nemen voor familie, vrienden, buren of mensen die wel wat gezelschap kunnen gebruiken. Lekker eten, goede gesprekken, een spelletje. Tijd voor elkaar; dan zorgen wij voor het haardvuur.” [RadioWereld.NL]

3 reacties

 1. Erg jammer dit. De feestdagen zijn juist de dagen dat televisie heel belangrijk is. Ze geven nu wel heel makkelijk de kijkers weg aan de NPO. Wat een domheid!

  Nu Kerstmis nog een paar weken weg is, is er nog tijd om erover na te denken en te heroverwegen. Het zou verstandig zijn om dit besluit op tijd terug te draaien, maar dat is mijn mening.

  1. Televisie is heel belangrijk in het dagelijks leven van veel mensen. Echter zit het meerendeel van de Nederlandse bevolking aan tafel met familie en of vrienden. Ieder programma op prime-time scoort per saldo geen hoge aandelen. Dan kun je volgens mij het onaangename met het aangename verbinden. Een haardvuur met kerstmuziek van Sky Radio als prima behangetje voor de familie die waarschijnlijk toch geen TV kijkt.

   1. Mensen zitten toch niet de hele avond aan tafel met Kerstmis? Ik verwacht dat mensen na de maaltijd wel weer op de bank voor de televisie gaan zitten. En die gaan niet urenlang naar een haardvuur zitten kijken. Denkt u wel? Ik denk dat het haardvuur snel zal gaan vervelen en weg-gezapt wordt naar de NPO. Daar zijn met Kerstmis nog wel eens interessante dingen te zien. SBS6 cijfert zichzelf met het uitzenden van urenlang haardvuur, zichzelf volledig weg. Je zou het ook creatieve armoede kunnen noemen.

    Tot zover mijn mening.