Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio 538 maakt parodie op Rail Away (filmpje)

Het tv-programma Rail Away maakte eind 2021 een treinreis door Nederland. Deze winteraflevering werd al begin 2021 opgenomen door de EO. De omroep volgde het traject Zwolle – Zutphen. Ook in Wijhe, Olst en Deventer is gefilmd. Het toeval wilde dat Wietze de Jager van Radio 538 ook uit Zwolle komt. En hij is ook fan van Rail Away.

Foto: Radio 538

En laat De Jager nou ook een grote fan zijn van het tv-programma Rail Away.

En daarom maakte co-host Klaas van der Eerden de parodie ‘Rail Awiets’ op de aflevering, die vorige week donderdag werd uitgezonden door de EO.

Van der Eerden liet het filmpje tijdens de uitzending op Radio 538 aan de Zwollenaar zien, wat zo begon: “Het is een korte treinreis door de provinciestad van Overijssel. Onze eerste stop is Stadshagen. Een wijk zonder hart en geschiedenis. Waar rijen huizen oneindig aan elkaar geplakt staan“, zo luid de voice-over in ‘Rail Awiets‘.

Toen ging de trein door Zwolle: “De trein rijdt snel door naar het schattige stadion van de plaatselijke voetbalclub, PEC Zwolle. Een club in zwaar weer, met de kleinste goalkeeper van het land. Na een korte stop, echt een hele korte stop, rijdt de trein verder naar het zwembad.

Een openluchtzwembad, want het geld voor het dak was al tijdens de bouw opgegaan aan de Deventer koek, een plaatselijke lekkernij.

Tot zover dit treurige dieptepunt. Het is nogal stil op straat, want het is twaalf uur in de middag. Alle Zwollenaren steunen dan leunend op hun linkerelleboog als echte boeren hun warme prak naar binnen. Tot zover dit treurige dieptepunt in Rail Away”.

Rail Awiets
De originele aflevering van Rail Away, het treinenprogramma van de EO dat de meest bijzondere spoorlijnen ter wereld laat zien, is nog steeds gratis te bekijken via NPO Start. [RadioWereld.NL]