Landelijke Intocht Sinterklaas dit jaar in Hellevoetsluis

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de gemeente Hellevoetsluis in Zuid-Holland. Op zaterdag 12 november 2022 zal burgemeester Milène Junius de Goedheiligman en zijn Pieten verwelkomen in deze vestingstad aan het Haringvliet. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht.

Foto: NTR

 

De NTR doet zaterdag 12 november vanaf 12.00 uur op NPO Zapp/NPO 3 verslag van de aankomst van Sinterklaas in Hellevoetsluis. Dieuwertje Blok verzorgt traditiegetrouw de presentatie op locatie, gesteund door vaste verslaggevers Jeroen Kramer en Rachel Rosier.

Eerder die week, op maandag 7 november, start al Het Sinterklaasjournaal. De belevenissen van Sinterklaas en zijn Pieten vóór en na de intocht zijn vanaf dan iedere dag om 18.00 uur op NPO Zapp/NPO 3 te zien, tot 5 december.

Foto: NTR

Vorig jaar werd Het Sinterklaasjournaal bekroond met de Ere Zilveren Nipkowschijf. De vakjury schreef: “Al twintig jaar lang zorgen Ajé Boschhuizen en zijn NTR-team voor kwalitatief hoogstaand kinderdrama, met net genoeg spanning, heel veel slapstick voor de jongste kinderen, en subtiele humor en spitsvondige verwijzingen naar de buitenwereld voor de oudere kinderen en de meekijkende ouders.” [RadioWereld.NL]