Morricone bovenaan Filmmuziek Top 50 van NPO Radio 4

Once Upon a Time in the West van Ennio Morricone voert dit jaar opnieuw de ‘Filmmuziek Top 50’ van de klassieke zender NPO Radio 4 aan. Schindler’s List van John Williams staat op de tweede plek. Nieuw op drie is de muziek van Star Wars, eveneens gecomponeerd door John Williams.

De Filmmuziek Top 50 is vrijdag 24 juni te horen van 12.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 4. De presentatie is in handen van Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor. Soundtracks lopen deze hele week als een rode draad door de programmering van NPO Radio 4.

Hoogste nieuwe binnenkomer
De hoogste nieuwe binnenkomer is Downton Abbey van John Lunn op positie 34. Andere nieuwe binnenkomers zijn Zorba the Greek door de in september overleden componist Mikis Theodorakis op nummer 44, Merry Christmas Mr Lawrence van Ryuichi Sakamoto op positie 47 en nieuw in de lijst, op plaats 48, Dune van Hans Zimmer.

Stijger
De grootste stijger is E.T. van John Williams: de soundtrack klimt met veertien plaatsen naar nummer 25. De soundtrack bestaat dit jaar veertig jaar. Jaws, eveneens van John Williams, stijgt met twaalf plaatsen naar 35. John Williams en Hans Zimmer staan dit jaar met maar liefst acht noteringen in de Filmmuziek Top 50, vorig jaar hadden beiden nog zes noteringen. Ennio Morricone is vier keer vertegenwoordigd in de lijst. [RadioWeredl.NL]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.