Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geboorte Top 40, hij bestaat echt

Iedereen kent de Top 40. Veel mensen zijn opgegroeid met de muzieklijst. Daarom is er nu ook een ‘Geboorte Top 40’. De Geboorte Top 40 is een hitlijst van één uur met daarin de grootste hits uit het geboortejaar. De Geboorte Top 40 wordt gepresenteerd door drie deejays: Gerard Ekdom, Rob Stenders of Erik de Zwart.

De Geboortetop40.nl wordt ook vaak gebruikt als verjaardagscadeau voor een vriend of vriendin. Deze wordt dan op de dag van de jarige verstuurd. Daarvoor heeft de Top 40 wel iets meer info nodig om de jarige te feliciteren. In deze Geboorte Top 40 zitten natuurlijk ook de hoogste nieuwe binnenkomer, Alarmschijf, de nummer 1 en natuurlijk de klapperrrr van de week.

De Nederlandse TOP 40, die al sinds 2 januari 1965 wekelijks op de radio wordt uitgezonden, is de langstlopende en meest toonaangevende hitparade van Nederland. Tegenwoordig is de TOP 40 te beluisteren op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur bij Q Music.

In samenwerking met de Stichting Nederlandse TOP 40, is in mei ook het eerste deel van de nieuwe hitcompilatie serie Het Beste Uit De TOP 40 uitgebracht. [RadioWereld.NL]