Kro-Ncrv zendt documentaire Aad van den Heuvel uit

Kro-Ncrv zendt maandagavond (25 juli) de documentaire ‘Dit was Aad, goedenavond!’ uit. Hij was bij het grote publiek vooral bekend door ‘Ook dat nog’ maar Van den Heuvel was ook de nestor van de vaderlandse tv-journalistiek. Hij deed’o.a. verslag van de honger in Afrika, oorlog in Vietnam en de moord op Martin Luther King.

Foto: Still Youtube

Journalist en televisiemaker Aad van den Heuvel was een bekend gezicht, vooral door programma’s als Brandpunt en Ook dat nog. Twee jaar geleden overleed hij op 84-jarige leeftijd midden in de corona-lockdown. Nederland nam klein afscheid van een van de grootste persoonlijkheden uit de vaderlandse tv- geschiedenis.

Nu, twee jaar na zijn overlijden, gaan de kinderen Mark en Caroline van den Heuvel op zoek naar de roots en de drijfveren van Aad. In een persoonlijke zoektocht kijken ze naar de rol die hij voor velen heeft gespeeld. Hij was een pionier in de televisie-journalistiek. En later wist hij ook aan amusementsprogramma’s een journalistieke draai te geven.

Mark en Caroline van den Heuvel zijn beiden journalist. Mark werkt voor de schrijvende sportpers (Het Parool, Sportweek en non-fictie boeken) en Caroline werkt als verslaggever bij actualiteitenrubriek EenVandaag. Zij gaan op zoek naar de sporen van hun vader. In Hilversum, maar ook daarbuiten.

De docu ‘Dit was Aad, goedenavond‘ is maandag 25 juli om 21.25 uur te zien op NPO 1. [RadioWereld.NL]