Frank Dane wilde niet met beroerde erfenis in de middag starten: “Dan ga ik liever wat anders doen”

Frank Dane start maandag 29 augustus met de nieuwe middagshow op Radio 538 en volgt hij Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op. Voor Dane was het dan ook belangrijk dat het goed geregeld werd met zijn voorgangers. “Omdat het met míj niet goed was aangepakt.

Foto: video still Youtube

In een interview met De Telegraaf zegt hij: “Ik wilde niet aan de show beginnen met een beroerde erfenis, omdat mijn voorgangers kloten waren weggegaan. Dacht: dan ga ik liever wat anders doen.” De Coen & Sander Show is vanaf komend najaar daarom op vrijdagmiddag te horen op Radio538. Daarnaast verhuist Swijnenberg naar de lunch op 538, terwijl Lantinga de middagshow op Veronica gaat presenteren.

Dane vindt het nog altijd stom en onterecht dat zijn ochtendshow op Radio 538 begin dit jaar van de zender gehaald werd. De deejay had weg kunnen gaan en had aanbiedingen van andere partijen, maar bleef toch het paarsgroene merk trouw. “De bazen van de zender bleven praten, bleven in iets geloven dat ik een tijd lang niet meer zag: een nieuwe kans.

En die kans is er dus gekomen in de middag, samen met Jelte van der Goot. Over de invulling van het programma zegt Dane nog niets. Wel is het presenteren van een goed eigentijds radioprogramma tegenwoordig een uitdaging en zoeken naar het randje. “Je moet in het woke-tijdperk constant waken voor uitglijders. Als radiomaker zit je in een cocon waarin je denkt volledig vrijuit te kunnen praten, maar een miskleun ligt altijd op de loer.

Als voorbeeld noemt hij Giel Beelen zijn opmerking over het vermeende kindermisbruik van Michael Jackson in 2019, die volledig verkeerd viel. “Zeker tegenwoordig is er altijd wel eentje die gekwetst is. Cynisch zijn is lastig nu. De schreeuwers maken zoveel lawaai, sociale media zijn zo nadrukkelijk aanwezig,” aldus Dane in De Telegraaf. [RadioWereld.NL]