Niels Hoogland stopt bij NPO FunX

Niels Hoogland stopt per januari 2023 als zendermanager van NPO FunX. Dat heeft hij donderdagmorgen met het onderstaande bericht bekendgemaakt. In het najaar start de procedure voor de benoeming van een nieuwe zendermanager voor NPO FunX.

Foto: NPO/Michel Schnater

Bericht van Niels Hoogland: “Ik heb met trots en heel veel plezier bijgedragen aan het succes en de groei die we de afgelopen jaren met het totale team bij FunX hebben gerealiseerd. Dat we ons nu tot de meest relevante mediamerken voor jonge mensen in Nederland mogen rekenen, geeft enorme voldoening.

En daarmee is dit ook een geschikt moment om voor een rol als zelfstandige te kiezen, met de focus op talent coaching en strategisch advies, de dingen die dit werk zo leuk maken. Ik wil Jurre en alle collega’s, zowel binnen de NPO als FunX, bedanken voor alle hulp en de fijne samenwerking.

Hoogland begon in april 2015 als adjunct-zendermanager van de lokale publieke zender in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Eind 2016 werd hij definitief de nieuwe zendermanager. Voor hij naar de NPO kwam was hij deejay en programmadirecteur van Radio 538 en stationmanager van onder andere Radio Veronica. Bovendien was hij de oprichter van radioprogramma en online urban-platform Juize. [RadioWereld.NL]