Search
Close this search box.

Digitale radiozender NPO Blend lanceert programmering

NPO Blend lanceert voor het eerst gepresenteerde programma’s op de nieuwe experimentele zender met onder andere One’sy Muller, Howard Komproe, Niels Hoogland, Shay Kreuger. Het eerste programma, de middagshow ‘Bridge The Gap’ is vanaf maandag (12 februari) te horen. De andere programma’s starten pas op 4 maart op NPO Blend.

Op de nieuwe radiozender, te beluisteren via DAB+ en internet, zijn naast bekende ook veel minder bekende namen te horen. One’sy Muller, Howard Komproe, Murth Mossel, Shay Kreuger, Nora Akachar, Niels Hoogland, E-Life, Aashna Sewpersad, Elif Kan, Benji Heerschop, Ciana Mayam, Redouan Ait Ouarg, Jane Doe en Claire-Marie Martis hebben zich verbonden aan de pilot om het publiek te informeren, verbinden en te inspireren.

Menno de Boer, zendermanager NPO Blend: “Samen met de omroepen geven we invulling aan het experiment NPO Blend, waarbij we onderzoeken hoe we de beoogde doelgroep van volwassen luisteraars kunnen bereiken die houden van R&B, afro, neo soul en hiphop uit de nineties en zeroes. Ik ben heel enthousiast over de namen die zich aan de pilot hebben verbonden, want op die manier krijgt Blend echt een eigen geluid.

Zie ook: NPO hoopt dat aantal bekende radionamen zich gaan bemoeien met Blend

Fantastisch dat ervaren makers als onder anderen Shay Kreuger, One’sy Muller, Niels Hoogland en Howard Komproe het avontuur met ons aangaan en willen verkennen hoe deze nieuwe radiozender kan klinken. Met deze programmering verwacht ik dat onze luisteraar zich steeds meer thuis gaat voelen bij Blend“, vervolgt Chanelva Rier, die samen met De Boer zendermanager is voor NPO Blend.

Middagshow Bridge The Gap
De nieuwe middagshow ‘Bridge The Gap’ is iedere werkdag tussen 17.00 en 19.00 uur op NPO Blend te horen. Het programma wordt afwisselend in duo’s gepresenteerd door verschillende mensen. Op maandag en dinsdag nemen Aashna Sewpersad en Murth Mossel de presentatie in handen, op woensdag en donderdag zijn dat One’sy Muller, die voorheen in de middag op Sublime te horen was, en Howard Komproe en op vrijdag presenteren Muller en Nora Akachar de middagshow samen.

Nora Akachar: “Ik heb geleerd de verandering die ik graag wil zien, zelf te brengen. Al enige tijd ontstaat bij mij de behoefte om naast de muziek waarmee ik ben opgegroeid ook diepgaande gesprekken te horen over onderwerpen waartoe ik me verhoud. Het leven biedt zoveel kansen maar ook uitdagingen. Hoe gaan generatiegenoten hier mee om? Ik wil graag onderdeel zijn van deze fantastische zender omdat ik dit geluid mis. Ik ben een verbinder. Met dit station komt voor mij alles mooi samen.

De duo’s brengen luisteraars hun dagelijkse dosis actualiteiten en positiviteit, omlijst met nieuwe muziek en herkenbare classics. De presentatoren verrassen en inspireren elkaar, maar betrekken ook de Blend-luisteraar actief bij het gesprek, waarbij zowel luchtige alledaagse zaken of serieuze onderwerpen de revue passeren.

Zie ook: Nieuwe digitale radiozender met hiphop en soulmuziek van start bij NPO

Murth Mossel: “Mijn motivatie om deel uit te maken van deze radioshow komt voort uit mijn diepe liefde voor de diverse muziek die onze roots weerspiegelt. Als kind ben ik opgegroeid met een rijke mix van geluiden, van R&B tot reggae, latin en hiphop. We kunnen in dit programma genieten van de tijdloze hits waar we mee zijn opgegroeid, maar ook diepgaande gesprekken voeren over de uitdagingen en triomfen die het leven ons biedt. Met deze show wil ik niet alleen een feestje bouwen op de tonen van onze favoriete muziek, maar ook een ruimte creëren waar we samen kunnen lachen, leren en groeien.

Verdiepende programma’s
Later op de avond en in het weekend is er ruimte voor verdiepende programma’s die zich richten op een bepaald muziekgenre of thema. Zo presenteren Niels Hoogland en E-life, samen met dj Jane Doe, op maandagavond het programma Gin & Juize, waar “old school” hiphop centraal staat. Elif Kan en Benji Heerschop brengen van dinsdag tot en met donderdag The Grill, waar de mening van de luisteraar het middelpunt vormt. In Shay’s Clubhuis bespreekt Shay Kreuger iedere vrijdagavond met twee gasten de hoogte- en dieptepunten van die week aan de hand van drie thema’s: actualiteit, personality en muziek.

Weekendprogrammering
Op zaterdag- en zondagmiddag is ‘Blend In’ te horen, met Ciana Mayam en Redouan Ait Ouarg. Op zondagmiddag is S.O.S. Sun on Sunday met Claire-Marie Martis te horen, waar de luisteraar in de wereld van de Caribische muziek stapt.

Programmering NPO Blend
Maandag
17.00 tot 19.00 uur Bridge The Gap met Aashna Sewpersad en Murth Mossel
19.00 tot 22.00 uur Gin & Juize met Niels Hoogland, E-life en dj Jane Doe

Dinsdag
17.00 tot 19.00 uur Bridge The Gap met Aashna Sewpersad en Murth Mossel
19.00 tot 22.00 uur The Grill met Elif Kan of Benji Heerschop

Woensdag
17.00 tot 19.00 uur Bridge The Gap met One’sy Muller en Howard Komproe
19.00 tot 22.00 uur The Grill met Elif Kan of Benji Heerschop

Donderdag
17.00 tot 19.00 uur Bridge The Gap met One’sy Muller en Howard Komproe
19.00 tot 22.00 uur The Grill met Elif Kan of Benji Heerschop

Vrijdag
17.00 tot 19.00 uur Bridge The Gap met One’sy Muller en Nora Akachar
19.00 tot 21.00 uur Shay’s Clubhuis met Shay Kreuger

Zaterdag
12.00 tot 15.00 uur Blend In met Ciana Mayam en Redouan Ait Ouarg

Zondag
12.00 tot 15.00 uur Blend In met Ciana Mayam en Redouan Ait Ouarg
15.00 tot 17.00 uur S.O.S. Sun on Sunday met Claire-Marie Martis

NPO Blend
NPO Blend, sinds november te ontvangen via DAB+ en online, is een pilot van de publieke omroep en minimaal een jaar lang. De zender richt zich op de generaties die met NPO FunX zijn opgegroeid en nu een volwassen geluid willen horen. NPO Blend biedt luisteraars tussen de 35 en 54 jaar een gevarieerde mix van R&B, afro, neo soul, hiphop en classics uit de nineties en zeroes.. [RadioWereld.NL]