Zoek
Sluit dit zoekvak.

Niels Hoogland aan de slag als invaller bij NPO Radio 2

Niels Hoogland gaat aan de slag als invaller bij NPO Radio 2. De deejay debuteert vrijdag (10 mei) als vervanger van Paul Rabbering tussen 14 en 16 uur. Het hele weekend lang neemt Hoogland het programma van Rabbering over.

Foto: NPO/Michel Schnater

Het blijft voor Hoogland echter niet bij dit ene weekend. “Niels zal de komende tijd vaker als invaller bij verschillende programma’s (en omroepen) te horen zijn op NPO Radio 2”, zo laat een woordvoerder van de NPO weten aan RadioWereld.NL.

Hoogland maakt sinds februari weer wekelijks radio. Op maandagavond presenteert hij ‘Kream’ op de digitale zender NPO Blend. Dat programma zou overigens ‘Gin & Juize’ heten, alleen was even over het hoofd gezien dat het merkenrecht van Juize in handen van Slam (mediahuis) is.

De terugkeer op de radio bij NPO Blend smaakt voor Hoogland blijkbaar naar meer waardoor hij nu ook gaat invallen bij NPO Radio 2.

De afgelopen jaren was Hoogland (51) vooral achter de schermen actief. Zo was hij tot begin 2023 bijna acht jaar lang zendermanager van NPO FunX. Daarvoor was Hoogland onder meer stationmanager van Radio Veronica en deejay en programmadirecteur bij Radio 538. Daarnaast verhuurt hij zich ook als radiocoach en consultant. [RadioWereld.NL]