Ruud de Wild kijkt niet uit naar de Top 2000: “Het is nog net niet met je tong tegen het raam”

Terwijl vele deejays het geweldig vinden om de Top 2000 op NPO Radio 2 te mogen presenteren, lijkt het voor Ruud de Wild meer een verplichting te zijn. Op de vraag van Beau van Erven Dorens of De Wild het hele jaar uitkijkt naar de Top 2000 is zijn antwoord duidelijk: “Nee.

Foto: video still Youtube

Over waarom De Wild niet uitkijkt naar het eindejaarsfeestje van NPO Radio 2 is hij duidelijk: Het Top 2000 Café. “Het is nog net niet met je tong tegen het raam. Ik heb altijd een soort van plaatsvervangende schaamte. Er staan mensen heel erg feest te vieren en dan sta ik daar. Dat vind ik gek“, zo vertelt hij in het RTL4-programma ‘Beau’.

Voor de Wild wordt het inmiddels het zevende jaar dat hij de Top 2000 mag presenteren. Net als voorgaande jaren staat hij op zijn reguliere uren tussen 16 en 18 uur ingeroosterd.

Toch snapt hij wel waarom de lijst iets doet met luisteraars, maar ook met presentatoren. “Ik heb jarenlang aan de andere kant gezeten en ik keek altijd met een jaloers oog naar ‘wow, je zal de Top 2000 maar hebben’. Dat wel.” [RadioWereld.NL]