BNR Nieuwsradio organiseert opnieuw Dutch Podcast Awards

De Dutch Podcast Awards komen er weer aan. BNR Nieuwsradio gaat ook dit jaar weer op zoek naar de beste podcasts van Nederland. De Dutch Podcast Awards, de meest prestigieuze prijzen voor podcastmakers, worden uitgereikt op 14 november in Hilversum.

Nomineren via podcastawards.nl
De verkiezing bestaat uit twee fases. Vanaf maandag kunnen luisteraars én makers maximaal drie podcasts nomineren per mailadres, via de website podcastawards.nl. De podcasts met de meeste stemmen in hun categorie krijgen een officiële nominatie en dingen mee naar een award. Er zijn deze keer 13 categorieën en per categorie is plek voor 5 podcasts.

Iedereen kan vervolgens gaan stemmen op een genomineerde podcast. De Dutch Podcast Awards zijn geen volledige publieksprijzen. De publieksstem telt voor 80% mee in de eindscore. De overige 20% wordt bepaald door een vakjury, per categorie zijn dat twee personen. Dit zijn podcastmakers, mediadeskundigen en presentatoren.

Drie jury-awards
Deze keer worden 4 awards enkel door een jury bepaald: beste sounddesign, beste artwork en beste langlopende podcast (vanaf 200 afleveringen). Tot slot is er nog de award voor beste podcast van Nederland. Deze award werd vorig jaar een prooi voor ‘De Deventer Mediazaak’.

De toekomst van radio
Met de Dutch Podcast Awards geeft BNR Nieuwsradio de makers en producenten een podium. “Voor ons zijn podcasts en on demand-audio de toekomst van radio. Deze awards passen dan ook perfect bij de richting die ons station op wil”, zegt plaatsvervangend hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, Bram Mullink. [RadioWereld.NL]