Agentschap Telecom gaat verder als Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Agentschap Telecom (AT) krijgt een nieuwe naam. Vanaf 1 januari 2023 gaat de telecomwaakhond verder onder de naam Rijksinspectie Digitale Infrastructuur. Dit heeft AT bevestigt aan AGConnect. Volgende week wordt de nieuwe naam officieel gepresenteerd aan Micky Adriaanse van Economische Zaken en Klimaat.

Ondanks de naamswijziging behoudt de toezichthouder haar huidige taken, waaronder het controleren van radiozendinstallaties, uitgifte van frequenties en het uit de lucht halen van etherpiraten. Maar er wordt ook nadrukkelijk geïnvesteerd in de digitale veiligheid van Nederland.

De benaming ‘Agentschap Telecom’ past volgens de organisatie niet meer bij de huidige tijd, aangezien de toezichtstaken steeds meer toenemen en met name op de digitale infrastructuur, waar de focus de komende jaren meer op veiligheid komt te liggen.

De naam Agentschap Telecom wordt sinds 2002 gebruikt. Daarvoor opereerde de organisatie onder de namen Divisie Telecom en Rijksdienst voor Radiocommunicatie. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.