Radio 4 komt met klassiek programma op oudejaarsavond voor huisdieren en hun baasjes

Op oudejaarsavond maakt de reguliere programmering op NPO Radio 4 plaats voor een speciaal kalmerend programma: ‘NPO Radio 4-voeter‘, kalm klassiek voor de huisdieren en luisteraars.

NPO Radio 4-voeter is te horen van 19.00 tot 01.00 uur op NPO Radio 4. De presentatie is in handen van Hein van Eekert. Hierdoor is het programma ‘De Nacht‘ een uur korter en komt ‘Vrije Geluiden‘ te vervallen.

Als de vuurpijlen en sierpotten afgestoken worden, kunnen huisdieren en hun baasjes angstig en overprikkeld raken, Voor NPO Radio 4 een reden om een avondvullend programma met kalme klassieke muziek uit te zenden. Dit werkt kalmerend en vermindert stress rond de jaarwisseling.

Ik heb geen huisdieren, maar wat ik met ze gemeen heb, is een enorme angst voor vuurwerk. Ik vind het mooi om te zien, maar ik ben niet zo blij dat het op elke straathoek en in elke straat kan worden afgestoken“, zegt NPO Radio 4-presentator Van Eekert.

Voor de binnenblijvers heb ik op oudjaarsavond daarom een programma samengesteld met rustige, warme en gezellige muziek: soms voor op de achtergrond, soms om zachtjes mee te neuriën. Geen muzikaal behang, maar wel muziek zonder vuurwerk, met de warmte en knusheid van de open haard.” [RadioWereld.NL]