Giovanca Ostiana nieuwe EO-presentator op NPO Radio 5

Presentator en zangeres Giovanca Ostiana wordt vanaf de eerste zaterdag in het nieuwe jaar de nieuwe stem van de zaterdageditie van het programma ‘Open Huis‘. De weekendeditie van dit radioprogramma krijgt met haar komst ook een ander geluid. Zo is er vanaf 7 januari meer gospel te horen op de zaterdagmiddag van NPO Radio 5.

Foto: EO/Rogier Veldman

Open Huis is al jaren een vaste waarde op NPO Radio 5. Doordeweeks is Henk van Steeg de presentator, op zaterdag zal Giovanca met haar eigen inbreng een ander geluid in het programma laten horen van 14.00 tot 16.00 uur. Tom Herlaar, die de zaterdageditite van ‘Open Huis‘ nu voor zijn rekening neemt verhuist naar de zondagavond van dezelfde zender, om daar één van de presentatoren van De Muzikale Fruitmand te worden.

Giovanca: “Ik heb heel veel zin om de zaterdagmiddag een gospeltintje te geven. Elke week neem ik mijn classic gospels mee, ga ik muziek laten horen die mensen nog niet kennen, maar niet mogen missen en bellen met een muzikale gast over zijn of haar weekend en hun favoriete nummer aller tijden.”

Sinds januari 2020 presenteert Giovanca namens de EO samen met Tijs van den Brink elke dinsdagavond de talkshow Op1. In 2021 presenteert ze EO Allegro: Van Sweelinck tot Stravinsky en Stralend Kerstfeest. In mei en juni presenteerde ze het NPO 1 programma Amazing Grace. Sinds september 2022 presenteert ze ‘Bid, bedank, bewonder’ en ze maakt samen met Henk van Steeg de podcast ‘Searching for the soul’. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Daar zitten we op te wachten gaat lekker met NPO Radio 5 sinds Daniel Dekker er de programma leider is.
    Wat is het volgende programma waar we niet op zitten te wachten Gordon of Raden maar of 50 pop of andere oudbollige rotzooi ?

Reacties zijn gesloten.