Q-escape room na 141 uur en 14 ontsnappingspogingen ten einde

Na 141 uur en 15 minuten en 14 ontsnappingspogingen zijn Mattie Valk, Domien Verschuuren, Kai Merckx en Bram Krikke op vrije voeten. Het is ze op de zevende dag gelukt samen met de luisteraars de muzikale code te kraken en de Q-escape room te verlaten. Dit is de langste periode tot nu toe dat vier Q-deejays opgesloten zaten in de Q-escape room. Vorig jaar lukte het ze immers om een uur eerder te ontsnappen, na 140 uur.

Foto: Qmusic

De vier deejays van Qmusic hebben het voor elkaar gespeeld voor kerst weer thuis te zijn door het raden van een muzikale code, die bestond uit vier ultrakorte fragmenten. De muzikale code was:

– Mattie: Destiny’s Child – ‘8 Days of Christmas’
– Domien: David Guetta & Rihanna – ‘Who’s That Chick’
– Kai: Elton John & Kiki Dee: ‘Don’t Go Breaking My Heart’
– Bram: De Jeugd van Tegenwoordig – ‘Get Spanish’

Hiermee is de radiomarathon die afgelopen donderdag begon, mede dankzij de luisteraars tot een goed einde gebracht. Er is veel gebeurd in die 141 uur en 15 minuten dat ze opgesloten zaten in het hoofdkwartier van de Kerstman (het thema van dit jaar).

Er werden verschillende ruimtes ontdekt, Kai zat opgesloten in een verpakking van een speelgoedpop, storm ‘Marieke’ kwam langs, Bram klom in de schoorsteen, er werd karaoke gezongen, de deejays organiseerden een kerst-mannenavond met cadeaus en gedichten en er is héél veel gepuzzeld. Ook de luisteraars hebben de deejays geholpen met het oplossen van all hints die overal verspreid waren. [RadioWereld.NL]