Radio M Utrecht best beluisterde regionale omroep

Het gaat goed met de regionale publieke zender Radio M uit Utrecht. Het radiostation was de afgelopen maanden de best beluisterde radiozender van de provincie Utrecht, zo meldt de Radio M. Volgens de laatste luistercijfers is het marktaandeel gestegen met 2,4 naar 14,1 procent. Hierdoor is Radio M ook de best beluisterde regionale omroep.

Radio M heeft nog nooit zulke hoge luistercijfers gehaald, sinds begonnen is met het meten ervan. Op de tweede plek staat NPO Radio 2 met 12,9 procent en op de derde plek QMusic met 12,8 procent. Bij de vorige meting stond het marktaandeel nog op 11,7 procent.

Radio M Utrecht-programmaleider Pieter Vorage: “Voor ons radioteam is dit fantastische resultaat het mooiste kerstcadeau! Met deze grote blijk van waardering door onze luisteraars kijken we vol inspiratie uit naar nieuwe jaar. Ook in 2023 is Radio M Utrecht de zender met het nieuws uit de regio, gezellige programma’s en de mooiste muziek van toen en nu!

Best beluisterde regionale omroep
Volgens de laatste meting is Radio M is nu ook de best beluisterde regionale omroep. RTV Noord en L1 Radio volgen daarna met beide een marktaandeel van 13,9 procent. [RadioWereld.NL]