VS: Toch weer ontslagen bij iHeart Media

iHeart Media, de grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, heeft afgelopen week toch weer personeel op straat gezet. Dit keer zijn het er echter een stuk minder dan bij vorige saneringsronden.

Foto: RadioWereld.NL

Al jaren zit iHeart Media in zwaar weer. Momenteel is de inflatie torenhoog waardoor er minder geadverteerd wordt door bedrijven. En dat merkt iHeart Media, eigenaar van onder meer Z100 (WHTZ) en Lite FM (WLTW) in New York City en KIIS FM en KOST 103.5 in Los Angeles, doordat er dus minder inkomsten zijn uit radioreclame.

Vorige maand kondigde iHeart Media al aan opnieuw te gaan bezuinigen. Zo werd onder meer de aanvullende bijdrage aan pensioenen van alle medewerkers stopgezet, hetgeen in de VS overeenkomt met een verkapte salarisverlaging.

Even leek het erop dat er dit keer in elk geval geen ontslagen zouden vallen, maar afgelopen week bleek dat iHeart Media toch nog wat laatste restjes vet op de botten had gevonden om weg te schrapen.

En dus werd er in een tiental radiomarkten toch weer personeel op straat gezet. Zo mocht in Chicago ‘Johnnie D’ Glover, programmaleider van de hip-hopzender WGCI 107.5, na acht jaar zijn spullen pakken. In Dallas werd de directeur van de reclameverkoop bedankt voor zijn diensten.

In Tampa, Florida, kreeg Jack Harris (81), ochtendpresentator van de nieuws- en talkzender 570 WFLA, te horen dat hij niet langer meer nodig is. Hij was maar liefst 30 jaar lang te horen op het station.

Bij Channel 955 (WKQI) in Detroit werd Steve McGinnis, op zender beter bekend als Spike, ontslagen. Hij was 23 jaar onderdeel van de ochtendshow ‘Mojo in the Morning’.

Ook in Cleveland, Cincinnati en Oklahoma City werd er in het personeelsbestand gesaneerd. [RadioWereld.NL]