Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Klassiek introduceert studienachten tijdens eindexamenperiode

NPO Klassiek (voorheen NPO Radio 4) biedt studenten tijdens de examen- en tentamenperiode een nieuw muziekformat om bij te studeren. Vanaf maandag 22 mei staat de klassieke radiozender vijf werkdagen tussen 00.00 en 07.00 uur in het teken van neoklassieke muziek.

Denk hierbij aan artiesten zoals Nils Frahm, Joep Beving en Ludovico Einaudi. Wie liever overdag studeert kan de studienachten ook online terugluisteren

Pomodoro-techniek
De uitzendingen zijn gebaseerd op de zogeheten Pomodoro-techniek. Deze studietechniek werkt met tijdsblokken: vijfentwintig minuten studeren, daarna vijf minuten rust, vijfentwintig minuten studeren en dan weer vijf minuten rust. Na drie of vier blokken is er een langere pauze van een kwartier of een halfuur. De studienachten van NPO Klassiek volgen hetzelfde ritme.

Naast rustgevende pianomuziek klinkt er klassiek repertoire waarbij rust, verstilling, focus en meditatie de boventoon voeren. Als aanvulling op de muziek worden er tijdens de studienachten ook op maat gemaakte visuals getoond. Deze helpen om geconcentreerd te kunnen studeren. De beelden zijn ‘s nachts live te bekijken en daarna net als de studienachten on demand beschikbaar op npoklassiek.nl.

De Focus-studienachten op NPO Klassiek worden gepresenteerd door Carine Lacor, Jet Berkhout, Amy Muller en Jan van Poppel. Tijdens de studienachten van NPO Klassiek geeft dr. Martine Baars van de Erasmus Universiteit, gespecialiseerd in leerstrategieën en studiemotivatie, tips om zo efficiënt mogelijk te kunnen studeren. [RadioWereld.NL]