Zoek
Sluit dit zoekvak.

BNR-columns Bernard Hammelburg opgenomen in collectie Beeld & Geluid

De columns van journalist Bernard Hammelburg, die door BNR Nieuwsradio ook als podcast worden uitgebracht, zijn ook opgenomen in de collectie van Beeld & Geluid. De 76-jarige journalist nam deze week een jubileumcolumn op: zijn 1000e opinieverhaal voor de radiozender.

Foto: Still YouTube

In het bijzijn van Beeld & Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer ondertekende Hammelburg het contract waarmee zijn columns worden vastgelegd voor de eeuwigheid op het Mediapark in Hilversum in Beeld & Geluid.

Buitenlandcommentator Bernard Hammelburg neemt sinds 2004 wekelijks een column op bij de commerciële radiozender met non-stop nieuws. In al die jaren sloeg hij nooit een week over, ook niet tijdens vakanties. In zijn column plaatst de journalist de internationale politiek in context en geeft hij een geopolitieke beschouwing van de actualiteiten. Hammelburgs bijdragen van afgelopen jaren geven goed het tijdsbeeld weer van de internationale politiek.

Eppo van Nispen tot Sevenaer: “We zijn enorm blij en vereerd dat we de columns van Bernard Hammelburg voor de eeuwigheid kunnen veiligstellen in ons prachtige archief bij Beeld & Geluid. Daarmee maken we het voor toekomstige generaties mogelijk om de geweldige wijsheden van Hammelburg terug te kunnen luisteren.” [RadioWereld.NL]