Search
Close this search box.

Eerste programma’s NPO ontvangen Certificaat Klimaatbewuste productie Albert

De programma’s ‘Mediastorm’ van omroep Human en ’Van onschatbare waarde’ van Omroep Max zijn de eerste programma’s van de publieke omroep die het Albert Klimaatbewust-certificaat hebben gekregen.

Foto: NPO

De publieke omroep wil ook bijdragen aan de klimaatdoelstellingen om de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen en heeft zich hiervoor sinds kort aangesloten bij Albert.

Dit internationale duurzaamheidsplatform streeft naar een zo klein mogelijke voetafdruk van programma’s, verzorgt trainingen en reikt certificaten uit als een productie klimaatbewust tot stand gekomen is. De NPO hoopt dat in de toekomst steeds meer programma’s van de publieke omroep dit certificaat krijgen.

Producties krijgen het certificaat alleen als de makers een speciaal Carbon Action Plan hebben doorlopen. Programma’s moeten aan minimaal twintig punten voldoen om het certificaat te krijgen, bijvoorbeeld op gebied van recycling, zuinig omgaan met energie en klimaatbewuste catering.

NPO-bestuurder Paul Doop: “Duurzaamheid is van groot belang en gaat ons allemaal aan. De publieke omroep heeft hier voor én achter het scherm veel aandacht voor. Albert is een goed hulpmiddel om de CO2-voetafdruk van onze producties te verkleinen. Het begin is nu gemaakt; het certificaat zal voor steeds meer programma’s van de publieke omroep gaan gelden.” [RadioWereld.NL]