Zoek
Sluit dit zoekvak.

Frans Klein vertrekt bij de publieke omroep

Frans Klein vertrekt per 1 augustus 2023 bij de NPO. Klein trad eind vorig jaar tijdelijk terug als Directeur Video omwille van de onafhankelijkheid van het onderzoek van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) onder leiding van oud-minister Martin van Rijn, die de sociale veiligheid binnen de gehele publieke omroep onderzoekt.

Foto: NPO/Michel Schnater

Voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO Frederieke Leeflang: “Frans Klein neemt afscheid van de NPO op een moment dat de NPO een nieuwe weg is ingeslagen en wij, samen met de omroepen, een nieuwe strategie ontwikkelen. Wij danken Frans voor zijn grote inzet, betrokkenheid en betekenis voor de programmering van de publieke omroep in de afgelopen 36 jaar. Wij wensen hem het allerbeste toe in zijn verdere carrière.

De benoemingsprocedure voor een nieuwe Directeur Video wordt in gang gezet. Deze functie wordt sinds november 2022 waargenomen door Remco van Leen en Jojanneke Doorn.

Frans Klein stopt stopt nu bij de NPO, maar het gerucht gaat dat hij een overstap maakt naar Talpa. Beide bedrijven hebben daar is officieel niets over bekendgemaakt. [RadioWereld.NL]