Zoek
Sluit dit zoekvak.

Thorvald de Geus en Nicolas Ruis vervangen sport in het weekend op Radio M Utrecht

Thorvald de Geus en Nicolas Ruis zijn deze zomer in het weekend te horen op Radio M Utrecht. Bij de regionale publieke omroep vervangen ze de komende weken het sportprogramma ‘Namen en Rugnummers’.

Afgelopen zaterdag viel na ruim 30 jaar en 3515 uitzendingen het doek voor Namen en Rugnummers. Vanwege tegenvallende luistercijfers heeft Radio M Utrecht de stekker uit het sportprogramma getrokken.

Sinds afgelopen zondag is Thorvald de Geus tussen 14 en 16 uur te horen met ‘Het Gouden Weekend Middag’. In dit nostalgische programma gaat hij terug in de tijd. Ieder weekend staat een periode uit het verleden centraal, waarover de deejay zijn licht laat schijnen met de beste hits van toen. Het programma wordt niet alleen op zondag, maar ook op zaterdag uitgezonden.

De Geus is niet nieuw op Radio M Utrecht. Al enkele jaren is hij als invaller op de zender te horen. Daarvoor werkte De Geus jarenlang voor Decibel, Radio 10 Gold, Noordzee FM en Tros Radio 3.

Wel nieuw op Radio M Utrecht is Nicolas Ruis. Hij is elke zaterdag- en zondag tussen 16 en 18 uur te horen met ‘Ruis op de Radio’, een zonnig programma vol zomerse muziek, tips, weetjes en een spelletje (Raad de plaats). Momenteel presenteert Ruis ook weekendprogramma’s op NH Radio. Daarnaast leest hij regelmatig het nieuws op verschillende stations. In het verleden was Ruis enige tijd sidekick van de ochtendshow op Radio 10.

Vooralsnog gaat het om een opvulling voor de zomer. Hoe de zaterdag- en zondagmiddag na de zomer gevuld gaan worden is nog niet bekend. [RadioWereld.NL]