Aart van Eldik weg bij NH Radio: “Ik ga het moederschip verlaten”

Aart van Eldik vertrekt na meer dan 20 jaar bij de regionale omroep NH voor Noord-Holland. Donderdag presenteerde hij voor de laatste keer het middagprogramma ‘Spitstijd’ op NH Radio. Van Eldik gaat verder als freelancer.

Foto: video still

Na 24 jaar in dienst bij NH, waar ik duizend dingen heb gedaan, redacteur, verslaggever en tv-presentator, talkshowhost en de laatste 10 jaar dit prachtige programma, ben ik toe aan mij laatste week Spitstijd”, zo vertelde Van Eldik in zijn radioprogramma. “Ik ga het moederschip verlaten. En omdat afscheid niet bestaat, neem ik ook geen afscheid. We komen elkaar vast wel weer tegen.

Van Eldik hoopt dat hij snel weer ergens radio kan maken. “Want geen medium is zo snel, zo echt en zo direct als radio.”

Na de zomer gaat NH Radio opnieuw op de schop en komt er een nieuwe radioprogrammering. Al enkele jaren heeft NH Radio te kampen met dalende luistercijfers. Het afgelopen jaar heeft onderzoeksbureau Motivaction onderzoek uitgevoerd onder de doelgroep van NH Radio. Dit onderzoek tezamen met de inzichten van een externe radio-deskundige uit de dagelijkse zenderpraktijk heeft geleid tot een nieuw radioplan dat geïmplementeerd gaat worden.

Eerder werd daarom al bekend dat ook Cor Bakker vertrekt bij NH Radio. [RadioWereld.NL]