NPO 3FM-deejay Obi Raaijmaakers ook op StuBru te horen

Obi Raaimakers is niet alleen op 3FM te horen, maar ook in België op Studio Brussel. Daar maakt hij sinds half september elke donderdag op de Vlaamse radiozender samen met Michèle Cuvelier het avondprogramma ‘Radar’ tussen 19 en 21 uur.

Foto: Still Youtube 3FM

Obi: “Omdat België en Nederland super veel van elkaar overnemen: woorden, trends, muziek…maar nog geen radiojocks. Tot nu dan 🙂 ik voel me onwijs welkom bij StuBru en de VRT en heb er mega veel zin in.

Veel Nederlandse muziek waait over van NL naar België (en andersom ook! Bazart, Angèle, blackwave. bijvoorbeeld). StuBru is net als 3FM een zender waar liefde voor nieuwe muziek heel belangrijk is. Dus vandaar dat ik met Michèle Cuvelier die uitwisseling onderzoek, en vanuit mijn werk voor 3FM kan ik veel nieuw Nederlands talent duiden”, zo vertelt Obi.

De Vlamingen ontdekken hele goeie nieuwe acts die anders nog even tijd nodig hebben om hun weg over de grens te vinden, en Nederlandse acts spreken gelijk een nieuw publiek aan. En ik kan weer leren van mijn Belgische radiocollega’s, andersom vast ook een beetje. En dat vind ik als radionerd heel leuk.”

Raaijmaakers begon zijn radiocarrière bij de lokale omroep Schie FM, daarna volgde eind 2018 Kx Radio en vanaf 1 april 2020 maakte hij de overstap naar NPO 3FM waar hij het nachtprogramma Obi ging presenteren. Twee jaar later kreeg hij bij AvroTros een programma in het weekeinde tussen 09 en 12 uur op NPO 3FM. Sinds oktober 2022 presenteert Raaijmaakers namens NTR een nachtprogramma.

Daarnaast is de deejay regelmatig als invaller te horen tijdens andere programma’s op 3FM. Komend weekend neemt hij bijvoorbeeld de uren van Vera Siemons over. [RadioWereld.NL]