Joost Swinkels verhuist naar de vooravond op Qmusic

Joost Swinkels gaat vanaf het nieuwe jaar de avondshow van 19 tot 22 uur presenteren op Qmusic. De deejay neemt hiermee het stokje over van Kai Merckx, die de middagshow van de nieuwe radiozender Joe gaat presenteren. Swinkels presenteert momenteel het blok tussen 22 en 1 uur. “Zo veel zin in!“, reageert hij verheugd op zijn verhuizing.

Foto: Qmusic

Swinkels kwam acht jaar geleden binnen bij Qmusic middels het Q-college. In eerste instantie presenteerde hij programma’s in het weekend, maar sinds april 2019 is hij in de late avond op Q te horen. Nu mag hij dus drie uur eerder starten. Wie het late avondblok vanaf januari gaat presenteren is nog niet bekendgemaakt.

Roland Snoeijer, programmadirecteur radio DPG Media: “Joost kwam binnen als een groot talent en heeft de afgelopen acht jaar bewezen een sterke vaste waarde voor Qmusic te zijn. Hij leeft voor de muziek van Q en staat altijd in goed contact met luisteraars. Ook schuwt hij het niet om persoonlijke dingen te delen. We zijn heel blij dat Joost na de middagshow met Domien (Verschuuren, red.) de avond inluidt op Qmusic.

Naast de avondshow op Qmusic presenteert Swinkels sinds kort ook de Worldwide Club 20 op zaterdagavond. [RadioWereld.NL]