Kai Merckx krijgt middagshow op nieuwe radiozender Joe

Kai Merckx is vanaf 2024 te horen op de nieuwe radiozender Joe. Hij gaat daar de middagshow presenteren van 16 uur tot 19 uur. Daardoor neemt hij afscheid van Qmusic, waar hij nu nog in de avond te horen is. Eerder werd al bekend dat het duo Coen Swijnenberg & Sander Lantinga én Dennis Ruyer overstappen naar Joe.

Foto: Theun Herder / Joe

Programmadirecteur Joe, Iwan Reuvekamp: “Met Kai voegen we een groot multitalent toe aan de programmering van Joe. Met zijn jaren ervaring brengt Kai humor en entertainment in de middagshow. Hij is bovendien muzikaal en weet luisteraars te boeien met mooie verhalen. Kai is de juiste persoon voor deze prominente plek.

Kai Merckx: “Gaat hij nu óók een quote geven over ‘fantastisch om te bouwen aan een nieuwe zender?’ Ja, dat doet-ie, want dat is het ook! Ik kijk ernaar uit om na de avond op Qmusic nu het einde van de middag in te luiden op Joe, als de luisteraars via Coen & Sander en Dennis bij mij aankomen voor een leuke middagshow met tijdloze muziek.

Na Coen Swijnenberg en Sander Lantinga die de ochtendshow gaan presenteren en Dennis Ruyer die het tijdslot van 10.00 tot 13.00 uur voor zijn rekening neemt, is Kai Merckx de vierde naam die Joe aankondigt voor de vaste programmering. Zijn show begint pas in 2024 en is te horen van 16 tot 19 uur. Op dit moment is hij nog iedere maandag tot en met donderdag tussen 19 uur en 22 uur op Qmusic te horen.

Kai Merckx werd in april 2014 als winnaar uitgeroepen van het Q-college en kreeg een nachtprogramma op Qmusic. Sinds 2016 is hij de vaste vervanger van de ochtendshow ‘Mattie & Marieke’. Merckx ontving in 2022 de AD Mediaprijs voor ‘meest ondergewaardeerde radiomaker van Nederland’. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Waar blijven de dames? Joe Vlaanderen heeft zoals de meeste Vlaamse zenders heel veel vrouwen in de programmering. Waarom zijn al die zenders in NL nog steeds mannenbastions? Dat daar nooit vragen over worden gesteld.