Directeur Eric van Stade vertrekt bij AvroTros

Eric van Stade, algemeen directeur van AvroTros, vertrekt na tien jaar per 1 mei 2024 bij de omroep. Het is volgens Van Stade “het juiste moment om het stokje over te dragen aan een opvolger die samen met deze fantastische omroep de volgende fase in gaat.

Foto: Ruud Baan

Met de fusie (tussen Avro en Tros) hebben we destijds twee verschillende werelden succesvol samengevoegd. Mijn bijzondere dank gaat uit naar de fantastische groep mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

De afgelopen jaren hebben we er in een veranderend medialandschap voor gezorgd dat AvroTros met een multimediaal aanbod overal te zien en te horen is met programma’s die ertoe doen.

Om die positie te versterken, heb ik me de laatste maanden hard ingezet om de komst van Eva Jinek te bewerkstelligen. Ik heb mijn functie met veel plezier vervuld en weet nu al dat ik dat ook erg ga missen. Tegelijkertijd kijk ik uit naar een nieuwe omgeving en nieuwe impulsen voor mijzelf.

Het is nog onduidelijk wie hem kan opvolgen. De Raad van Toezicht gaat samen met de Verenigingsraad op zoek naar een geschikte opvolger.

Van Stade stond sinds begin 2014 aan het roer van AvroTros. Daarvoor was hij onder meer topman van SBS Broadcasting en leidde hij namens RTV Noord-Holland, Het Paroool en de Avro de overname van de Amsterdamse stadszender AT5. [RadioWereld.NL]