Daniel Dekker maakt podcast over helden van de nederpop

NPO Radio 5 presentator Daniel Dekker heeft een podcastserie over de helden van de nederpop gemaakt. Daarin gaat hij samen met Nederlandse muzikanten van vroeger en nu op zoek naar de ziel van de Nederlandse muziekcultuur.

Foto: Omroep Max

In zes afleveringen neemt Daniel Dekker de luisteraar mee in de nostalgische wereld van de Nederlandse muziekgeschiedenis en worden verrassende muziekverhalen verteld. Tegelijkertijd wordt er een tijdsbeeld van Nederland geschetst: in welke periode leefden deze artiesten? En hoe zag de wereld er toen uit?

Daniel Dekker spreekt in de eerste aflevering van ‘Helden van de Nederpop‘ met Paul de Leeuw, Ronnie Tober, Willeke Alberti en Wim Bohnen, ceremoniemeester van de grootse uitvaart van Hazes. In de tweede aflevering onder anderen met Imca Marina en Jacques Herb. Mogelijk worden ze ook nog een keer op NPO Radio 5 uitgezonden. [RadioWereld.NL]