Search
Close this search box.

NPO Radio 1 in februari meest beluisterde radiozender online

NPO Radio 1 was in februari het meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Na twee maanden de koppositie hebben moeten afstaan aan NPO Radio 2 prijkt de nieuws- en sportzender weer bovenaan de lijst.

In februari werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld 2,14 miljoen keer gestart (gs). Dat is net iets meer dan NPO Radio 2, die de afgelopen metingen dankzij de Top 2000 bovenaan stond. Opvallend is dat Radio 538 de derde plats heeft ingenomen. Het station zag het aantal streamstarts fors stijgen ten opzichte van januari, maar ook ten opzichte van een jaar geleden. Qmusic staat nu vierde.

Radio 10 60s & 70s Hits is op 15 de meest beluisterde themazender, RADIONL op 19 de grootste niet-landelijke commerciële zender.

Omroep Brabant is op 28 de best beluisterde regionale publieke radiozender online.

Tekst gaat verder onder de tabel

Gemiddeld aantal actieve streams
Ook als gekeken wordt naar het gemiddeld aantal actieve streams (gaas), dan staat NPO Radio 2 bovenaan met gemiddeld 27.109 actieve streams tussen 29 januari en 25 februari, gevolgd door Radio 538 en Qmusic.

Radio 10 Non-stop heeft met gemiddeld 185 minuten de langste luistertijd (ga), gevolgd Sky Radio Non-stop@Work (158) en 538 Non-stop (152).

In totaal werden de 124 gemeten radiostations gemiddeld bijna 19,22 miljoen keer per week gestart, bijna een half miljoen keer meer dan in januari, en waren er gemiddeld 215.547 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 113 minuten.

Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. [RadioWereld.NL]