Zoek
Sluit dit zoekvak.

Simone Meijer stopt als zendermanager bij NPO Klassiek

Simone Meijer stopt per 1 juni als zendermanager bij NPO Klassiek. Na ruim vijf jaar neemt ze afscheid van de radiozender, die tot begin 2023 bekend was onder de naam NPO Radio 4. Wie haar gaat opvolgen als zenderbaas is nog niet bekend.

Foto: NPO

Simone Meijer: “De afgelopen jaren heb ik met bijzonder veel plezier met alle collega’s bij de NPO samengewerkt. Er is in die tijd heel veel gebeurd: niet alleen in de programmering maar zeker ook on demand, online, in specials, onze themaweken, concertseries, podcasts en nog zoveel meer. Daar fietsten corona, oorlogen, natuurgeweld en heel wat andere miserie dwars doorheen. Maar wij zetten dapper door en boden rust, schoonheid en troost. Dat doen we nog steeds.

Hilversum is een dynamische werkomgeving en als zendermanager krijg je best wat uitdagingen voor de kiezen. Dat kun je alleen maar doen als je weet dat je een team hebt dat je vertrouwt, steunt en met je meedenkt. Ook bij moeilijke kwesties of besluiten heb ik dat altijd gevoeld. Merci daarvoor!

Meijer wordt directeur-bestuurder bij Stichting Omroep Muziek, waar het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest ook onderdeel van zijn.

Jurre Bosman, directeur NPO Audio: “Het is mooi om te zien dat Simone haar expertise blijft inzetten voor de klassieke muziek en dat we ook blijven samenwerken, want het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor zijn onlosmakelijk verbonden met de publieke omroep. Simone, veel succes!” [RadioWereld.NL]