Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: Nieuwe ontslagronde bij iHeart Media

iHeart Media, de grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, heeft de afgelopen twee weken weer het nodige personeel op straat gezet. Dit keer lag het zwaartepunt vooral bij managementfuncties en countrystations.

Foto: RadioWereld.NL

Al jaren zit iHeart Media in zwaar weer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Europa en Australië wordt er in de Verenigde Staten gestaag minder geld uitgegeven aan radioreclame. En dat merkt iHeart Media, eigenaar van onder meer Z100 (WHTZ) en Lite FM (WLTW) in New York City en KIIS FM en KOST 103.5 in Los Angeles, doordat er dus minder inkomsten zijn.

Toch verwacht directeur Bob Pitman dat er betere tijden aan komen. “Als we naar het komende jaar kijken, zien we 2024 als een hersteljaar en verwachten we een terugkeer naar groei.

Nieuwe saneringsronde
Tot het zover is houdt iHeart Media de hand op de knip. En daarom konden de afgelopen twee weken weer tientallen medewerkers hun spullen pakken. Sommigen werkten al meer dan 10 jaar voor het bedrijf.

Dit keer vielen de ontslagen vooral in de managementlaag en bij countrystations. Zo is Robert ‘Wingnut’ Daniel, programmaleider van onder meer 97.9 Kiss FM (WKSL) en avonddeejay bij XL 106.7 (WXXL) in Orlando bedankt voor zijn diensten. Ook Chadwick ‘AJ’ Hausknecht, hoofd programmering voor de regio Virginia-Carolina, werd op straat gezet.

Sara Jean was assistent programmaleider bij 95.5 The Mountain KYOT) en 99.9 KE(S)Z in Phoenix toen onlangs ze bedankt werd voor haar diensten. Bij Real Radio 104.5 (WTKS) in Orlando mochten de mede-presentatoren van de ochtend- en middagshow hun biezen pakken.

Brian Moote en Kimmie Caruba, twee van de drie presentatoren van de ochtendshow op 94.9 The Bull (WUBL) in Atlanta, zijn eveneens op straat gezet. Daarnaast kreeg ook Amber Miller’ Bouchard, deejay en assistent programmaleider bij Alt 104.5 (WRFF) in Philadelphia te horen dat ze geen werk meer heeft. [RadioWereld.NL]